Понякога са нужни години, а в случая с „Mojave” те очевидно са доста, за да стартира някой проект. Носителят на Оскар за сценария на „От другата странаУилям Монахан, който дебютира като  режисьор с  „Булевард Лондон” споделя, че пише втория си авторски филм „по малко и през уикендите в продължение на 10 години”. Освен че е приключил с тази фаза, очевидно филмът е вече заснет и могат да бъдат видени първите официални кадри, с участието на Гарет Хедлънд и Оскар Айзък.

Историята се върти около творец със самоубийствени настроения, който се „спасява” в пустинята, където да даде свобода на екзистенциалната си криза. Там попада на нещо като свое алтер-его – изключително умен и смъртоносен скитник.

Mojave - Хедлънд

Хедлънд

Хедлънд и Айзък

Вместо да се мъчи да продаде сценария и да стане свидетел на изопачаването на историята, Монахан решава да рискува и да го реализира той самия. „Един мъж отива в пустинята, за да унищожи дявола в себе си, но се връща обратно заедно с него, след като е успял да го успокои.” Никой не може да предположи дали това е за добро или зло… Честно казано, описанията и до някаква степен снимките напомнят онова особено отвлечено усещане в епизода „The End” от „The Doors” на Оливър Стоун, но може и да е само (първосигнален) мираж…

Освен Хедлънд и Айзък, във филма участват още Уолтън Гогинс и Луис Бургоа. В момента „Mojave” очаква да бъде „харесан” от разпространителска компания в Щатите. Узнаем ли подробности – ще споделим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *