Честно казано, никак не ни харесва да наричат „Hammer Films” „студиото зад „Жената в черно”, сякаш е някакъв невероятен шедьовър или пък първият им филм. Наистина компанията сравнително наскоро беше „рестартирана” (никак не сме сигурни, че това е най-подходящата дума, но не се сещаме за друга), а и „Жената в черно” не само е най-успешният им филм, но и финансово най-успешният британски хорър от 20 години насам, но на нас не ни допадна особено и като изключим страхотната визия, даже ни доскуча. Но да не задълбаваме в миналото (дори и толкова впечатляващо минало като това на „Hammer Films”), а да обърнем внимание на най-новия им филм.

Вече сме споменавали „The Quiet Ones” покрай кастинга на Джаред Харис, а сега можем да го видим в действие в първия трейлър, който ако трябва да сме честни, си е истински тийзър в минута и съвсем малко. При това оставаме с впечатлението, че е реклама на филм, който вече сме гледали и то неведнъж, но пък присъствието на Харис (и то в главна роля) не е никак малък плюс. Вижте трейлъра, а след него и официалния синопсис на филма, който – разбира се – е вдъхновен от действителни събития.

http://www.youtube.com/watch?v=u2fyt9UZvrI

Вдъхновен от действителни събития, „The Quiet Ones” разказва историята на нетипичен професор (Харис), който използва нестандартни методи и организира най-добрите си студенти да участват в опасен експеримент: създаването на полтъргайст. Воден от теорията, че паранормалната активност е резултат от отрицателна човешка енергия, учените провеждат серия тестове върху млада пациентка, довеждайки я до ръба на лудостта. Когато започват да се случват страховити и необясними неща с ужасяващи последици, групата бързо проумява, че са събудили сила, по-ужасяваща и зла, отколкото са си представяли.

Режисьор на „The Quiet Ones” е Джон Поуг, а в главните роли са Джаред Харис, Сам Клафлин, Оливия Кук и Ерин Ричардс. Премиерата е 11 април 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *