Скорошното първо споменаване на новия проект на DreamWorks си има и добри страни – току видели първите картинки от анимационния проект, майки, татковци и деца са в пълна бойна готовност за киноатака. Тя срещата с „Mr. Peabody & Sherman” е след има-няма пет месеца, но я си представете, ако отсега започнете да разказвате приказки на малчуганите, които са запалени по приключения, за древни египетски времена или за ерата на Леонардо да Винчи? Хем ще си припомните, уважаеми „големи”, интересни истории от Историята, хем децата ще знаят какво точно се случва на екрана, когато гледат пътешествията на Шърман и свръх-умния му наставник, кучето Пийбоди. Ето и първия трейлър на филма.

http://www.youtube.com/watch?v=t5_n5KlcVfg

„Мистър Пийбоди е титан в бизнеса, откривател, учен, ценител на вкусното хапване, двукратен Олимпийски медалист, гений… и всъщност е куче, което е осиновило момчето Шърман. С помощта на специалната машина WABAC („уей-бак”), Шърман и съученичката му Пени „пробиват дупка” във времето и пространството и променят хода на ключови исторически събития. Преди миналото, настоящето и бъдещето безвъзвратно да се променят, мистър Пийбоди пристига на помощ, но и се изправя пред най-голямото предизвикателство – как да се справиш със задачата да бъдеш добър родител. Тримата пътешественици във времето остават своя следа в историята…”

Освен режисурата на Роб Минкоф („Цар Лъв”, „Стюарт Литъл”) е важно да отбележим участието на сценариста Крейг Райт (отговорен за забележителни епизоди от „Six Feet Under” и „Lost”), както и факта, че Дани Елфман ще е отговорен за саундтрака. Нали няма нужда да подсещаме кои шедьоври присъстват във филмографията на мистър Елфман? Дори само „Кошмари преди Коледа” да беше написал, пак бихме му издигнали олтар, но… това е друга тема. Гласовете са разпределени по персонажите в следния ред: мистър Пийбоди – Тай Бърел, Шърман – Макс Чарлс, „натрапничката” Пени – Ариел Уинтър, Зигмунд Фрайд – Мел Брукс, ЛЕонардо да Винчи – Станли Тучи, Мона Лиза – Лейк Бел; участват още и актьорите Стивън Колберт, Лесли Ман, Алисън Джейни.

Премиерата на „Mr. Peabody & Sherman” е на 7 март 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *