Кейт Уолш, Колин Ханкс и Боб Оденкърк

Направо не можем да повярваме, че все още има хора, които се оплакват от състоянието на съвременната телевизия и настояват, че единственото, което се бълва за малкия екран в момента са  малоумни „риалити” програми и така наречените „музикални” конкурси за „таланти” (извинете ни за пренасищането с кавички, но за това изречение са си задължителни).

Не знаем вие какви телевизии гледате, но според нас, ако в епохата на „Breaking Bad” не можете да намерите нещо, което да ви допадне, грешката най-вероятно е – дето се вика – във вашия телевизор. Независимо дали си падате по гангстери, фентъзи светове, зомбита, смислени и висококачествени драми, серийни убийци (или издирващите ги детективи), развлекателни комедии или дори напълно чалнати хорър поредици, за всеки има по нещо. Не че няма и безумни тъпотии, но тях винаги ги е имало и винаги ще ги има.

Разбира се, „Breaking Bad” свърши и има още няколко наистина добри сериала, на които им се вижда края, но пък от миналия сезон имаме няколко нови потенциални хита, да не говорим, че този сезон тепърва започва и може да ни изненада с някой неочакван бисер. А като стана дума за изненадващо добри сериали от миналия сезон, вече няколко пъти сме споменавали колко ни радва „Ханибал”, за който първоначално бяхме сигурни, че ще е абсурдна боза от най-нисък калибър. Оказа се обаче, че ТВ римейк може да не е чак толкова лоша идея и постепенно започваме да си мислим, че същото може да се окаже вярно и за предстоящия „Фарго” сериал, чиито снимки започват следващия месец.

Въпреки че все още не знаем кой ще се заеме с режисурата на 10-те епизода, вече знаем, че братя Коен са продуценти, а през последните няколко седмици се събра и доста впечатляващ актьорски екип – към Мартин Фрийман и Били Боб Торнтън се присъединяват Кейт Уолш, Колин Ханкс, Джоуи Кинг, Оливър Плат, Глен Хауъртън („It’s Always Sunny in Philadelphia”) и абсолютно гениалният Боб Оденкърк, който има малко свободно време, докато доизкусуряват „spin-off” сериала за любимия ни Сол „Better call Saul” Гудман.

За съжаление, все още не знаем никакви подробности за сюжета на сериала, освен че ще следва поне донякъде схемата на филма, но честно казано, вече започваме да изпитваме малко по-сериозен интерес към проекта. Така започна и с „Ханибал”, едно-две изненадващо добри кастинг решения и недоверието ни рязко понамаля. Ще видим дали и „Фарго” няма да се окаже изключение от „римейк” правилото.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *