за Кейт Бланшет с екранизация на романа „The Dinner”

Кейт Бланшет е взела решение да премине от другата страна на камерата – според Deadline нейният режисьорски дебют ще бъде екранизация на романа-бестселър на холандския писател и актьор Херман Кох „The Dinner”, излязъл през 2009 година и преведен на 21 езика.

Орен Мувърман („The Messenger”, „Rampart”) е ангажиран да напише адаптацията на историята, свързваща две семейства с 15-годишни синове в една обща трагедия. Самата Бланшет вероятно ще участва в творческия процес на ниво сценарий. Освен това тя вече е имала режисьорски ангажименти, свързани с пиеси на сцена, така че не е „пълен новак” в тази професия.

Камерното разположение на действието – вечеря на двете семейства и размяна на реплики за ежедневието, живота, работата и света, ескалираща в изясняване на отношението към синовете и решимостта да бъдат защитавани с всички възможни средства – би трябвало да е благоприятно за работата на Бланшет. Но тук идва момента с нуждата от избор на интересни гледни точки и, разбира се, на актьори, които да успеят да предадат и „изиграят” очевидно стойностния литературен материал, който има потенциал да се превърне в психологически трилър.

Изпитваме преклонение пред таланта, който Бланшет демонстрира през годините и сме сигурни, че ще се справи и с режисьорското предизвикателство. А ако реши и да участва във филма – ще я видим просто развихрена в действие!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *