„Nymphomaniac” на Ларс фон Триер

Четвъртият пореден видео клип от „Nymphomaniac” на Ларс фон Триер представлява леко отклонение от провокативната сексуална тематика на филма и нещата, които видяхме до момента в предишните клипове, и предлага поглед към един малко по-мрачен и сериозен момент от историята на главната героиня Джо – смъртта на баща ѝ. Разбира се, типично в стила на Триер, клипът не отразява събитието буквално, а е кадър, в който Джо е на път към болницата, съпътствана от гласа на Стелан Скарсгард, рецитиращ част от „The Fall of the House of Usher” на Едгар Алан По.

Също така, видеото е потвърждение и на информацията, че част от 8-те глави на филма ще бъдат в различен стил: една глава ще бъде изцяло черно-бяла, друга ще бъде заснета с фиксирана камера (но доколкото разбираме, тя ще е прикрепена към нещо, така че няма да е съвсем като в нямото кино), трета ще е с различен формат на кадъра и т.н. Също така, във филма ще има доста архивни кадри, намерени от Триер в YouTube, няма да има каданс, както беше в „Антихрист” и „Меланхолия” и изненадващо, в първата си половина ще бъде доста забавен.

Този път описанието, което съпътства всяка една от представените глави до момента, е доста кратко, но за сметка на това, съвсем ясно.

Chapter 4: Delirium

Delirium: Confusion. Delusion. Hallucination.

The nymphomaniac’s father dies.

И последно, още нещо, което си заслужава да се отбележи като информация: „Nymphomaniac” ще бъде с продължителност 5 часа и както вече знаем, ще бъде разделен на две части по 2 часа и половина. Те обаче ще бъдат представени като едно цяло, а не като отделни филми. А предвид изключително многото заснет материал (чуват се слухове за над 100 часа), не е изключено да видим и ТВ сериал. Едно сексуално ориентирано „Кралството” няма да ни се отрази зле.

Nymphomaniac” е леката и поетична история на еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-тата ѝ годишнина, разказана от гледна точка на главната героиня.

В една студена зимна вечер старият ерген Селигман намира Джо в полусъзнание, пребита и захвърлена на улицата. След като я приютява в апартамента си, той почиства раните ѝ и се опитва да разбере как животът ѝ са е объркал до такава степен. През следващите 8 глави, той слуша много внимателно богатата, изпълнена с факти, асоциации и преплитащи се инциденти история на живота ѝ.

Режисьор на „Nymphomaniac” е Ларс фон Триер, а в ролите са Шарлот Гейнсбур, Стелан Скарсгард, Шая Лебоф, Джейми Бел, Кони Нилсен, Крисчън Слейтър, Ума Търман, Стейси Мартин, Уилям Дефо, Софи Кенеди Кларк, Миа Гот, Николас Бро, Джаспър Кристенсен и Удо Кир.

Датската премиера е 25 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *