Знаете, че следим отблизо всичко около „Gravity” на Алфонсо Куарон (още от времето, когато не беше ясно дали в главната роля ще е Анджелина Жоли, Скарлет Йохансон или може би Рейчъл Вайс) и не пропускаме да ви представим всякакви нови подробности, макар и понякога с леко закъснение. Тази седмица най-новото е трейлър от 2 минути и нещо, както и два плаката – на Джордж Клуни и Сандра Бълок, които можете да видите по-долу.

Ние не сме гледали трейлъра – не само защото на плажа нета го вее ветъра, но и защото вече гледахме доста неща и честно казано, иска ни се да спрем с рекламите, за да не сме чак толкова подготвени, когато дойде време за самия филм. Но колегите твърдят, че точно този трейлър давал много ясна представа защо филмът получава толкова добри оценки и също така представял по-добре героинята на Сандра Бълок, взаимоотношенията между двамата учени (Бълок и Джордж Клуни), както и зашеметяващите космически ефекти. Така че ако вие не се притеснявате от прекомерни спойлъри или просто нямате воля да се удържите, гледайте.

По-горе споменахме добрите, да не кажем превъзходни оценки, които „Gravity” получава, а част от тях са не от фестивалите, където има прожекции, а от Джеймс Камерън, който е меко казано фен на филма (както и на изпълнението на Бълок, но за това ще трябва да ни се доверите,защото малко сме посъкратили излиянията му):

„Бях абсолютно зашеметен. Мисля, че това е най-добрата космическа фотография досега. Мисля, че е най-добрият космически филм и при това е филмът, който чакам от ужасно много време… Прочетох сценария и си помислих, че е изключително предизвикателство да снимаш толкова близо до действителността, за да постигнеш истинския вид на нулева гравитация… Сигурен съм, че Алфонсо е водил истинска битка със студиото и с всички, свързани с проекта, за да го постигне. Но той е знаел как трябва да изглежда филмът и го е осъществил.”

Имаме познати и приятели, които бая се бяха издразнили на това изказване за „най-добрия космически филм”, но дишайте, в крайна сметка Камерън не го сравнява с други заглавия, а очевидно просто е бил супер впечатлен. Сигурни сме, че и ние ще реагираме така. Пък и с космическите филми е като с Олимпийските игри – всяка година са най-добрите досега!

gravity - плакат

gravity - плакат

Сандра Бълок е в ролята на доктор Райън Стоун, брилянтен биоинженер, която е на първата си космическа мисия, заедно с ветерана астронавт Мат Ковалски (Джордж Клуни), командир на последния полет в кариерата си. На привидно рутинна космическа разходка се случва истинска катастрофа. Совалката е унищожена, оставяйки Стоун и Ковалски напълно сами – завързани един към друг и отправящи се към безкрайния мрак. Оглушителното мълчание им подсказва, че са изгубили всякаква връзка със Земята… и каквито и да е шансове за спасение. Докато страхът се превръща в паника, всяка глътка въздух изяжда малкото количество кислород, което им е останало, и единственият им шанс за завръщане у дома може би се крие в ужасяващия открит космос.

Режисьор на „Gravity” е Алфонсо Куарон, а в ролите са Сандра Бълок и Джордж Клуни.

Официалната премиера е 4 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *