Мат Деймън

Сякаш актьорският екип на „Interstellar” не беше достатъчно звезден с участието на Матю Маконъхи, Ан Хатауей, Джесика Частейн, Джон Литгоу, Елън Бърстин, Кейси Афлек, Уес Бентли, Тофър Грейс и Майкъл Кейн, сега към тях се присъединява и Мат Деймън. Засега нямаме никаква идея за ролята му – не е голяма изненада, имайки предвид колко малко знаем за сюжета на филма въобще, но The Playlist твърдят, че става дума за доста дребна роля и Деймън ще е на снимачната площадка в Исландия само две седмици (Кристофър Нолан е планирал снимките за минимум 4 месеца, един от които скоро ще изтече). Това е първото сътрудничество на Деймън и Нолан, но познавайки режисьора и досегашния му кастинг метод, едва ли ще е последното.

Добрата новина е, че след като става дума само за две седмици, останалите проекти на Деймън няма да пострадат, като в момента най-интересен сред тях ни се вижда „A Murder Foretold” (познат още като „A Foreigner” или „The Foreigner”), който има шанс да се стане така дългоочаквания режисьорски дебют на актьора. Сценарист на проекта е Крис Терио („Арго” на стария приятел на Деймън Бен Афлек), но основната история идва от статия в „New Yorker” на Дейвид Гран за гватемалския адвокат Родриго Розенбърг, който предрича убийството си и обвинява президента, съпругата му и други негови сътрудници. Но разследването на последвалата му насилствена смърт разкрива неочакван обрат, който значително променя историята.

Ако си спомняте, първоначално се очакваше режисьорски дебют на Деймън да е „Promised Land”, който обаче се прехвърли на Гюс Ван Сант, след като стана ясно, че програмата на актьора просто не може да поеме такъв ангажимент. Да се надяваме, че същото няма да се случи и с „A Murder Foretold”, защото историята ни звучи доста интересно и сме любопитни да разберем какви ще ги свърши Деймън зад камерата. С риск да се повторим, щом Афлек се справи, защо не и Деймън?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *