Както знаете, доста често се случва в разстояние само на няколко месеца да излизат два филма на една и съща тематика (най-пресният случай е „Код: Олимп” и „Белият дом: Под заплаха” или понеже ще говорим за биографии, „Хичкок” и „The Girl”), така че едва ли е изненада, че след „Liz & Dick” с Линдзи Лохан, сега получаваме нов филм, посветен на звездната двойка Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън, озаглавен „Burton & Taylor”.

Всъщност не го получаваме сега – отдавна знаем за проекта, а преди повече от месец видяхме първата официална снимка (виждате я най-горе) – просто в него нямахме такъв дразнител, какъвто ни е Линдзи Лохан, който да ни провокира да го отразим, и чак сега стигаме до него, като поводът е първият трейлър. Вижте го.

Елизабет Тейлър и Ричард Бъртън имат такава история, че ако се подхване отначало, могат да се изпишат тонове книги и да се направят десетки филми, затова и „Burton & Taylor” не опитва да им прави пълен биографичен портрет, а вместо това се фокусира върху един конкретен момент от живота им – злополучното им участие в пиесата „Private Lives” на Ноел Кауард.

Честно казано, въпреки че не очаквахме много – все пак говорим за телевизионен филм – не сме впечатлени особено, но все пак бихме му хвърлили едно око, тъй като ни изглежда като пиеса, а неведнъж сме казвали, че си падаме по подобни филми. Разбира се, бихме се радвали доста повече, ако той беше посветен на „Кой се страхува от Вирджиния Улф” (който е един от любимите ни филми), вместо на „Private Lives”, но трябва да се задоволим с това, с което разполагаме.

Режисьор на „Burton & Taylor” е Ричард Лакстън, а премиерата е през есента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *