Пол Грийнграс

Честно казано, мислехме, че вече сме писали за „The Trial of the Chicago 7”, но един бърз поглед из архива разкрива, че явно не сме намерили време или просто сме преценили, че ще ви го представим, когато проектът стане малко по-сигурен – през 2008 няколко пъти сменяше режисьорите и посоката и си оставаше просто сценарий на Арън Соркин, който може би някога ще стигне до екрана.

Сега шансовете му са по-големи от всякога, след като Deadline обявиха, че „The Trial of the Chicago 7” ще е следващият филм на Пол Грийнграс. Грийнграс беше един от режисьорите, които се спрягаха преди няколко години, след като Стивън Спилбърг се отказа (той възнамеряваше да вземе Уил Смит, Саша Барон Коен и Филип Сиймур Хофман за част от главните роли) и преди Бен Стилър да се пробва и да доразвие проекта, който обаче се сторил прекалено скъп на „DreamWorks”. Сега от студиото отново са се върнали на Грийнграс и според слуховете снимките трябва да започнат в началото на другата година.

Нямаме представа какво означава това за „Memphis”, който ужким беше почти сигурен с Форест Уитакър в главната роля, но смятаме, че „The Trial of the Chicago 7” е идеален избор за Грийнграс. Написаният по действителна история сценарий на Соркин проследява съдебното дело на арестуваните след сблъсъка на протестиращи и полицаи в Чикаго през 1968. Очаква се филмът да се съсредоточи не върху самите антивоенни протести, а върху последвалото – и изключително любопитно – дело (първоначално на 8, в последствие на 7 души), което само по себе си става причина за доста протести.

Предполагаме, че възобновеният интерес на „DreamWorks” е провокиран не само от името на режисьора, но и от бюджета, който на този етап се описва като „20-30 милиона” – доста по-малко от звездния проект на Спилбърг, а явно по-малко от плановете на Стилър, които тогава са уплашили „DreamWorks”. Ще ви държим в течение с развитието на „The Trial of the Chicago 7” и „Memphis”. Дано и двата се получат – по нашето скромно мнение, колкото повече филми на Пол Грийнграс, толкова по-добре.

The Trial of the Chicago 7

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *