Star Wars Rebels

Голямата (макар и очевидна) новина от провелия се през изминалия уикенд „Star Wars Celebration Europe II”, разбира се, е завръщането на Джон Уилямс като композитор на подготвяните нови епизоди на сагата, но покрай нея изскочиха и още няколко любопитни неща, като например желанието на творческия екип „Star Wars: Епизод VII” да не се снима изцяло на син екран, а на реални локации по подобие на оригиналните филми.

Друг доста любопитен момент са представените от аниматора Дейв Филони концептуални рисунки и официално лого (виждате го най-горе) на предстоящия анимационен сериал „Star Wars Rebels”, който ще замени „Star Wars: The Clone Wars”, спрян малко след като „Disney” купиха „Lucasfilm” и обявиха бъдещите си планове за вселената на „Star Wars”.

На рисунките – вдъхновени от починалия концептуален дизайнер и художник Ралф МакКуори, който е в основата на цялостния вид на филмите от сагата „Star Wars” – виждаме космическия кораб на главния персонаж „Призрак”, който е описван като смесица между „В-17” и „Хилядолетния сокол” и който трябва да се усеща като „у дома” в сериала. Вижте рисунките заедно с коментара на Филони.

Star Wars Rebels - концептуално изкуство

Star Wars Rebels - концептуално изкуство

„Искахме визията на тази част от „Star Wars” да предшества „Нова надежда” съвсем мъничко. Създадохме комплект от дигитални четки, които пресъздават стила на МакКуори. …Искаме да създадем нещо с много илюстративен вид.”

Като допълнение вижте и няколко не толкова ясни, но любопитни снимки от представянето, на които се виждат варианти на „stormtrooper”, „star destroyer” и др.

Според предварителната информация, действието на „Star Wars Rebels” ще се развива в 20-годишния период между „Star Wars: Епизод III – Отмъщението на ситите” и „Star Wars: Епизод IV – Нова надежда”.

Премиерата се очаква през есента на 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *