Locke and Key

Накратко, „Universal” са на път да се реабилитират (частично, разбира се) за престъпленията си срещу „At the Mountains of Madness” и „Тъмната кула”, като направят киноверсия на комикса на Джо Хил „Locke & Key”, с който беше свързано едно от най-големите ни разочарования от телевизионния фронт през последните няколко години.

Вероятно помните, че преди време Алекс Курцман, Роберто Орси и Стивън Спилбърг подготвяха телевизионен сериал по комикса – Марк Романек режисира пилота – но в последния момент „Fox” отказаха да му дадат зелена светлина в полза на „Alcatraz” (както твърдяха слуховете), който знаете беше доста зле и приключи преждевременно, което  направи недоволството ни още по-голямо.

Heat Vision, които разпространиха новината, не дават много подробности извън това, че продуценти на филма отново ще са Курцман и Орси – в компанията на Боби Коен – и филмът ще бъде изцяло нова екранизация и няма да има нищо общо с неосъществения сериал.

В случай, че не сте попадали на някоя от новините ни, посветени на „Locke & Key”, комиксът разказва за страховито имение, пълно със загадъчни врати, които пренасят три деца в различни светове, давайки им свръх сили. Така те се сблъскват с изпълнено с омраза създание, чиято цел е да бъде отворена най-зловещата врата от всички.

В очакване сме на повече подробности за проекта, а междувременно хвърляме по едно око към екранизацията на „Рога” на Джо Хил (която преди няколко дни излезе на български) – струва ни се, че и от този филм ще зависи как ще се развие „Locke & Key”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *