Стивън Спилбърг и Даниел Дей-Луис

Честно казано, когато чухме, че следващият филм на Стивън Спилбърг ще е „American Sniper”, първата ни реакция беше разочарование. Не продължи дълго и не беше особено силно разочарование, но в крайна сметка, какво толкова ще му стане на Спилбърг да се върне към фантастиката? Нямаме нищо против военните и историческите му филми, даже напротив, но не сме забравили колко специални са фантастиките му.

А сега научаваме, че след „American Sniper” режисьорът най-вероятно ще се прехвърли към екранизацията на „Thank You For Your Service” на Дейвид Финкъл – още една история за войници, завръщащи се от фронта, и проблемите, с които се сблъскват те и семействата им, борейки се със спомените от войните в Ирак и Афганистан. Това, което прави „Thank You For Your Service” малко по-различен от „American Sniper”, е потенциалната звезда в главната роля – в „American Sniper” ще видим Брадли Купър, докато в момента се носят слухове, че в следващия филм може да участва Даниел Дей-Луис. Не искаме да обидим Купър, но Даниел Дей-Луис е друга бира.

Засега обаче нищо не е сигурно – Джейсън Дийн Хол (сценарист на „American Sniper”) тепърва ще работи по сценария, който Спилбърг после ще трябва да одобри, преди да вземе окончателно решение, но определено ни харесва идеята да видим второ сътрудничество на супер успешния „Линкълн” отбор. И след като не може да е във фантастика (извиняваме се за непрестанното дуднене), тогава в каквото сметнат за подходящо. Дали ще е „Thank You For Your Service” тепърва ще стане ясно, най-вероятно след като Спилбърг приключи с „American Sniper”. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments