Nymphomaniac

Както изглежда рекламната кампания на „Nymphomaniac” на Ларс фон Триер ще бъде една от най-оригиналните тази година и поне засега изпреварва доста от разполагащите с милиони за маркетинг холивудски блокбастъри. При това провокативният филм не разчита на „вайръл” трикове, а на стандартни неща като снимки, плакати и клипове. Вярно, тематиката работи много силно – сексът винаги продава добре – и оставя очакванията и въображението на зрителите да свършат по-сериозната работа, но все пак трябва да имаш и някаква любопитна идея.

Nymphomaniac” (който ще бъде разделен на две части – „Volume I” и „Volume II”) е  изграден от осем глави, всяка от които е дефинирана от заглавие, снимка и кратък текст, „игриво” разкриващ част от многослойния свят на филма, с който Триер иска да представи нов филмов жанр – Digressionism (от английското Digress /dɪˈgrɛs, daɪ-/: отклонение от основната тема).

Първата глава от филма е озаглавена „The Complete Angler” и вече можем да видим прилежащите ѝ „аксесоари” – снимката най-горе и краткия текст, както и клипа по-долу. За съжаление, не е нещо пикантно – например някоя сцена със специални ефекти, благодарение на които ще изглежда, че „мейнстрийм” актьорите правят истински, несимулиран секс, но пък включва привлекателните млади дами Стейси Мартин и Софи Кенеди Кларк, които са един от по-перверзните козове на филма.

Приядоха ни се шоколадови бонбони! Ето и текста, който също ги споменава.

Nymphomaniac

Останалите глави от филма са озаглавени както следва:

Chapter 1: The Complete Angler
Chapter 2: Jerome
Chapter 3: Mrs. H
Chapter 4: Delirium
Chapter 5: The Little Organ School
Chapter 6: The Eastern & Western Church (The Silent Duck)
Chapter 7: The Mirror
Chapter 8: The Gun

Докато не дойде времето им да бъдат разкрити със снимка, клип и кратичко обяснение, ето какво има да каже за тях Ларс Фон Триер:

Триер

Nymphomaniac” е леката и поетична история на еротичното пътешествие на една жена от нейното раждане до 50-тата ѝ годишнина, разказана от гледна точка на главната героиня.

В една студена зимна вечер старият ерген Селигман намира Джо в полусъзнание, пребита и захвърлена на улицата. След като я приютява в апартамента си, той почиства раните ѝ и се опитва да разбере как животът ѝ са е объркал до такава степен. През следващите 8 глави, той слуша много внимателно богатата, изпълнена с факти, асоциации и преплитащи се инциденти история на живота ѝ.

Режисьор на „Nymphomaniac” е Ларс фон Триер, а в ролите са Шарлот Гейнсбур, Стелан Скарсгард, Шая Лебоф, Джейми Бел, Кони Нилсен, Крисчън Слейтър, Ума Търман, Стейси Мартин, Уилям Дефо, Софи Кенеди Кларк, Миа Гот, Николас Бро, Джаспър Кристенсен и Удо Кир.

Датската премиера е 25 декември.

Повече подробности за филма, можете да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *