Накратко, първият трейлър на дълго подготвяния трилър „Prisoners” на Дени Вилньов (авторът на номинирания за „Оскар” „Incedies”) е вече факт и поне според нас напълно отговаря на високите очаквания, които имахме към филма, изградени на базата на интересната драматична история и творческия екип, ангажирал се с представянето ѝ на екран.

С две думи, филмът проследява историята на баща, който преминава всякакви морални и законови граници, в опит да намери отвлечената си 6-годишна дъщеря. Сценарият (който беше начело на Черния списък за 2009) е дело на Ерън Гузиковски, оператор е гениалният Роджър Дийкинс, а в ролите са актьори от ранга на Хю Джакман, Джейк Джиленхол, Терънс Хауърд, Виола Дейвис, Мелиса Лио и Пол Дейно.

Още веднъж, поне според нас филмът изглежда чудесно във всяко едно отношение и имаме сериозно желание да го видим на голям екран, тъй като отдавна не сме гледали наистина стойностен трилър от подобен тип. Не сме съвсем сигурни защо – като че ли нямат много общо, но се присетихме за „Клетвата” на Шон Пен с Джак Никълсън, който според нас е един доста подценен филм.

Доста колеги се притесняват, че трейлърът издава малко повече от историята, отколкото е необходимо, но ние не виждаме нищо, което вече да го нямаше в официалния синопсис (можете да го видите веднага след първия тийзър постер по-долу). Сигурни сме, че самият филм ще предложи една-две изненади, въпреки че те не са необходимо условие за качество.

Ето и споменатия постер, включващ само имената на актьорите и лабиринта, който видяхме и в трейлъра – дали е метафора за човешката психика или за измеренията на мистерията, предстои да видим.

Prisoners - плакат

На какво сте готови, за да защитите детето си? Келър Доувър (Хю Джакман) се сблъсква с най-ужасния кошмар на всеки родител, когато 6-годишната му дъщеря изчезва, заедно с нейната приятелка Джой. Единствената улика е разнебитено превозно средство, което е било паркирано на улицата. Отговорен за случая е детектив Локи (Джейк Джиленхол), който арестува шофьора Алекс Джоунс (Пол Дейно), но е принуден да го пусне на свобода поради липса на доказателства. Знаейки, че животът на дъщеря му е в опасност, Доувър решава да поеме разследването в свои ръце и е готов на всичко, за да намери отвлечените момичета.

Режисьор на „Prisoners” е Дени Вилньов, а в ролите са Хю Джакман, Джейк Джиленхол, Мария Бело, Терънс Хауърд, Вайола Дейвис, Мелиса Лио и Пол Дейно.

Премиерата на „Prisoners” е 20 септември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

 1. След изпълнението си в „There Will Be Blood“ Пол Дейно е човекът, който само с вида си провокира зверско насилие, а като гледам този филм няма да промени нищо от тези настроения 😀

 2. Хм… Това изглежда доста обещаващо и интересно. Ще го гледам задължи5телно. Надявам се да са го барнали и да се е получил наистина качествен филм…
  Едва ли ще еот класата на филми като Ще се лее кръв. Реката на тайните, Мълчанието на агнетата и т.н, но се надявам и ми изглежда да доста качествен филм..
  Между другото Клетвата на Шон Пен е страхотен филм.. 😉

 3. Джак Никълсън, ако не ме лъже паметта, полудяваше – или поне полудяваше в очите на околните, в търсене на истината и възмездие, които бяха извън човешките му възможности на пенсиониран полицай….Накрая възмездие имаше – но то бе по-скоро poetic justice – отколкото следствие от действията и опитите на един все по-уязвен и уязвим главен герой …
  Ако и тук задалбаят така – ще е интересно …. въпреки, че при Шон Пен няма как да не е малко по-алтернате, докато тук сме твърдо в мейстрийма, въпреки, че са налице всички белези на качествен такъв …
  И да – възниква въпроса – кои са затворниците тук ?

 4. „И да – възниква въпроса – кои са затворниците тук ?“
  Децата са само за мотивация на героите. От друга страна пък заглавието може и да е метафора отнасяща се за нечии мозъчни клетки. Шегичка. 😉
  Аз предпочитам да разбера гледайки филма, а сега даже ме е яд, че гледах трейлъра.
  И двата филма, които съм гледал на тоя пич са зверски добри, така че не ни остава нищо друго освен да почакаме.