Не, че е нещо „екстраординарно”, заради което ще вземем да повярваме във „вселенската предопределеност”, но преди няколко дни си говорихме за недооценени режисьори и хора от кино средите, като едно от имената, които изскочиха беше това на Джон Милиус, и броени часове по-късно попаднахме на трейлъра и плаката на посветения на него, изключително любопитен документален филм „Milius”.

Сега, ако си мислите, че Джон Милиус е някакво второразредно режисьорче, чиито пик в кариерата е „Конан Варварина” и се чудите какво точно му е недооцененото и какво толкова любопитно има около него, значи задължително трябва да се запознаете с биографията му, да разгледате филмите, по които е работил като режисьор, сценарист и продуцент (филми като „Мръсния Хари” и „Апокалипсис сега”) и да хвърлите едно око на  по-долния трейлър (а и на филма, когато излезе), в който хора като Спилбърг, Копола, Лукас, Скорсезе и Стоун , ще ви дадат доста красноречив отговор.

http://www.youtube.com/watch?v=IrjuO5LLNEQ

“He doesn’t write for pussies and he doesn’t write for women…he writes for men, because he’s a man”. Какво да кажем? Сам Елиът в едно изречение обобщава цялата кариера на Милиус и смисъла от този документален филм. Между другото, интересен факт е, че Елиът участва в „Големият Лебовски”, в който образът на мега-кретена Уолтър Собчак, изигран от Джон Гудман, е базиран отчасти на Милиус. Дето се вика, необходимо ли ви е да знаете повече?

Вижте и първия постер на филма.

Milius - постер

Режисьори на „Milius” са Джоуи Фигурола и Зак Кнътсън, а във филма ще видим интервюта със самия Джон Милиус, с вече споменатите Стивън Спилбърг, Франсис Форд Копола, Джордж Лукас, Мартин Скорсезе и Оливър Стоун, както и с Арнолд Шварценегер, Харисън Форд, Робърт Земекис, Клинт Иистуд, Брайън Сингър, Катлийн Кенеди, Лоренцо ди Бонавентура, Сам Елиът и др.

Премиерата на филма е тази седмица на фестивала SXSW.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Супер е, но Холивуд не търпи фашисти. Той е човекът направил „Апокалипсис сега“, а не Копола.