Maufant!

Според речника на Дъглас Адамс и Джон Лойд „The Meaning of Liff”, думата „maufant” означава „да имате тревожното чувство, че Уди Алън е на път да разпространи нов филм”. Чувство, което преследва хората всяка година от 1982 насам, и което неизменно ни завладява и сега. Защото „новият филм” на Алън е точно толкова сигурен колкото това, че и утре слънцето ще изгрее от изток.

Всичко това обаче не бива да се приема като нищо друго, освен като шега, тъй като ние сме едни от ревностните почитатели на филмовия гений и очакваме всеки негов филм с нескрит интерес и големи очаквания. И „Blue Jasmine” също не е изключение.

За съжаление, както се случва доста често с филмите на Уди Алън, все още не знаем за какво точно се разказва в „Blue Jasmine”. Единствената ни информация е, че след доста успешно скитосване из Европа, Алън се завръща в любимия си Ню Йорк, а историята ще се завърти около последния стадий на сериозна криза в живота на модерна нюйоркска съпруга.

В ролята на тази съпруга ще видим винаги страхотната Кейт Бланшет и точно тя присъства в центъра на първия ни поглед към филма.

Кейт Бланшет

Режисьор на „Blue Jasmine” е Уди Алън, а в ролите са Кейт Бланшет, Алек Болдуин, Питът Сарсгард, Сали Хоукинс (видима на заден план на снимката по-горе), Луис С.К., Андрю Дайс Клей, Боби Канавали, Тами Бланчард, Майкъл Сталбърг, Олдън Ерънрайк и др.

Премиерата е 26 юли 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *