От месеци не сме писали нищо за предстоящия „Godzilla”, с който Гарет Едуардс и „Legendary Pictures” възнамеряват да възродят франчайза (или просто да ни разочароват с поредния хладко-скучен летен блокбастър – винаги има и такава възможност). Но честно казано, нямаше нищо за писане – около проекта, макар и да се работеше усилно в подготовка за снимките, всъщност нямаше особено интересни новини. Сега обаче имаме отличен повод да понаваксаме и да добием по-ясна представа за предстоящия блокбастър и този повод е началното на снимките тази седмица във Ванкувър.

Миналото лято Едуардс, чийто пълнометражен режисьорски дебют „Monsters” определено зарадва феновете (нас също) и привлече интереса на Холивуд, обеща реалистичен поглед към легендарното чудовище, но отказа да сподели каквото и да било за сюжета. Все още не знаем нищо на този фронт, но поне вече имаме ясен актьорски състав, при това доста добър. Кен Ватанабе и Жулиет Бинош са най-новите попълнения, а освен тях ще видим и Арън Тейлър-Джонсън, Елизабет Олсън, Дейвид Стратеърн и Брайън Кранстън.

За съжаление, нито един от актьорите не присъства нито в първите кадри от снимачната площадка, нито в краткото клипче, с което режисьорът обявява началото на голямото си Холивудско приключение. Както вече споменахме, снимките текат във Ванкувър, но точно тази снимачна площадка го играе летище в Япония.

Е, не е кой знае какво, но като за представяне става. Едва ли някой е очаквал самата Годзила да се появи. Едуардс изглежда или доста уморен (а снимките буквално сега започват) или просто се чуди защо трябва да снима това „здрасти” клипче, след като не може да каже на феновете нищо повече.
Вижте и обещаните снимки, които също не са супер вълнуващи, но поне има един смачкан и поизгорял хеликоптер…

Годзила

Годзила

Годзила

Годзила

Режисьор на „Godzilla” е Гарет Едуардс, по сценарий на Макс Боренстийн, Дейв Калахам и Франк Дарабонт. В ролите ще видим Арън Тейлър-Джонсън, Елизабет Олсън, Дейвид Стратеърн, Брайън Кранстън, Кен Ватанабе и Джулиет Бинош.

Премиерата на филма е 16 май 2014 на 3D.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *