Алекс Гарланд

Неведнъж се е случвало да пишем за режисьорски дебют на сценарист, който харесваме (в по-голяма или по-малка степен), и за съжаление, доста често оставаме разочаровани от крайния резултат. Надяваме се случаят с Алекс Гарланд („Never Let Me Go”, „Плажът”, „28 дни по-късно”, „Дред”) да е от другия вид, защото макар да не сме му кой знае колко големи фенове, смятаме, че заслужава шанс, най-вече заради „Проектът: Sunshine”. Пък и си е избрал доста интересен проект като за първи режисьорски опит.

Ex Machina” е нискобюджетна фантастика, която според първоначалните прогнози ще струва едва 15 милиона (да, знаем, но в наши дни това е направо смешно малко) и ще разказва за милиардер програмист, който кани в отдалеченото си имение млад служител (или може би служителка, не сме сигурни на този етап), за да му помогне с тестването на робот с изкуствен интелект и „женско” тяло. Сценарият е дело на самия Гарланд, който явно много си го е харесал и след скандалите с Пийт Травис, режисьора на „Дред”, явно е решил да не го дава на никого.

Независим трилър, чието действие най-вероятно ще се развива почти изцяло на едно място – обожаваме такива филмчета, а на всичкото отгоре този ще е фантастичка с роботи. Идеално. Сега остава Гарланд да осигури финансирането (помагат му „DNA Films” и продуцентите Скот Рудин и Илай Буш) и да намери актьорите си. Особено ни вълнува, с този скромен бюджет, женският робот CG ли ще е или ще извадим късмет с някоя привлекателна млада дама. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *