Участвайте на „Sofia Short Challenge 5”

В рамките на 17-тия София Филм Фест ще се проведе петото поред предизвикателството за късометражно кино „Sofia Short Challenge 5”, в което участниците ще имат възможност да заснемат както кратко филмче по определена тема, така музикален видео клип. А победителите ще бъдат изпратени на международните фестивали в Клуж и Сараево.

Ето малко повече подробности:

“CineMafia” , “A.S.M.A.” и “Sofia International Film Festival”

Представят:

SOFIA SHORT CHALLENGE 5

В рамките на 17-тия София Филм Фест ще се проведе предизвикателството за късометражно кино „Sofia Short Challenge 5”.

В това издание екипите отново ще имат възможност да работят както по обявената тема, така и по музикален видео клип. На всеки екип ще бъдат предоставени: тема (три съставки) за филм и 3 парчета на 3 различни банди. Всеки екип има право да си избере една от песните и да работи по нея.

Темата и музикалните парчета: ще бъдат обявени на 28.02.13 от 18:30 ч. пред кино Люмиер. Екипите ще разполагат с 14 дни или 336 часа, за да заснемат, монтират и предадат своите филми.

Филмите: Няма да бъдат допуснати филми с нецензурен кино език с обидно, пропагандно и/или дискриминационно съдържание, на расов, религиозен, полов или политически принцип, както и филми с по-голяма дължина от 5 мин. включително надписите. Eкипите сами ще изберат жанра на своя филм, дали ще е комедия, хорор, драма, фантастика и др.

Филмовото жури: Ще оцени уменията на екипите и ще определи победителите след предварителна селекция, направена спрямо гореспоменатите изисквания.

Музикалните клипове: След като музикалните клипове бъдат изгледани, всяка от бандите ще избере своя фаворит. Всяко избрано музикално видео ще има възможността, при постигане на взаимно съгласие, да стане официално видео за песента на съответната група.
Предаването на клиповете и филмите: Във фоайето на кино „Люмиер” на 14.03.13 от 19:30 до 22:00 ч.

Закъснели филми и клипове няма да бъдат приети!

Прожекцията на всички филми и клипове ще е на 16.03.13 от 11:00 в кино „Кино Люмиер”.

Наградите: Една за анимация и една за игрален филм. Филмът и анимацията победители ще бъдат изпратени, с един от авторите си, на международните фестивали в Клуж и Сараево в рамките на “Операция Кино”.

Видео формат: PAL DV, 720/576 или 720p HD в H.264*кодек МP4 или MOV!
*познаването на видео форматите е строго специфично и ако нямате опит в тази област, консултирайте се или работете с видео монтажист, за да бъдете сигурни, че филма ви ще бъде излъчен!  АVI,  MPEG, VOB и др. не се приемат!

За повече информация:

www.sofiashort.com

[email protected]
+359 888 277 328 Нина Пехливанова
+359 884 200 917 Иван Москов
+359 898 724 070 Илиян Паригвоздев

Sofia Short Challenge 5

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *