Първият трейлър на „The Reluctant Fundamentalist” на Мира Наир („Неохотният фундаменталист” на български – дори и филмът да не достигне родните екрани, романът на Мохсин Хамид е издаван у нас) се появи онлайн и изглежда изненадващо добре. Не искаме да кажем, че сме очаквали някоя пълна глупост или евтиния и сега сме шокирани от приятния трейлър. По-скоро имаме предвид, че дори първоначалната ви реакция към филма да е отрицателна и цялата „какво се случва с един млад пакистанец в САЩ след 11 септември” тема да ви се струва вече изтъркана, все пак ви съветваме да хвърлите едно око на трейлъра. Може да се изненадате. А ако искате да научите повече за филма и не сте чели книгата, по-долу можете да видите и кратичък официален синопсис.

През 2011, в едно кафене в Лахор пакистанец на име Чангиз разказва на американския журналист Боби за живота си в САЩ. Десет години по-рано Чангиз току-що е завършил Принстън, опитва се да осъществи американската си мечта на Уолстрийт и има връзка с красивата Ерика. Но след 11 септември отношенията му с Ерика се променят, както и отношението на околните към самия него, и след като е несправедливо обвинен и арестуван, Чангиз постепенно започва да чува зова на родината.

The Reluctant Fundamentalist - плакат

Както вече споменахме, „The Reluctant Fundamentalist” е екранизация по романа „Неохотният фундаменталист” на Мохсин Хамид. Режисьор е Мира Наир („Monsoon Wedding”, „Панаир на суетата”, последно „Амелия”), а в главните роли са Риз Ахмед, Лиев Шрайбър, Кейт Хъдсън, Ом Пури, Мартин Донован и Кийфър Съдърланд.

Филмът беше показан на няколко фестивала, но официалната премиера е 26 април в САЩ и 10 май във Великобритания. А както вече споменахме, романът е издаван у нас и  можете да прочетете ревюто на нашите приятели от Книголандия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *