Рядко започваме направо с трейлъра, ама счетохме, че тук случаят е удачен. Първата мисъл, която ни мина през главите, докато гледахме кадрите на взривяващия

Оле, мале!

Рядко започваме направо с трейлъра, ама счетохме, че тук случаят е удачен. Първата мисъл, която ни мина през главите, докато гледахме кадрите на взривяващия се Бял дом беше “я чакай, не трябваше ли този филм да е с Чaнинг Тейтъм и Джейми Фокс и режисьор да е Роланд Емерих?”.

Но разбира се, това е другият филм, в който терористи превземат Белия дом, „Olympus Has Fallen” на Антоан Фукуа. Съмняваме се, че в момента се чудите защо и откъде им е хрумнало това заглавие, но все пак да сме ви казали – „Олимп” е кодът, който Тайните служби използват за Белия дом. Даааа, почти толкова интелигентно и вълнуващо колкото и самият трейлър.

Но винаги сме си падали по „ridiculous fun”, така че не сме съвсем против – има нещо старомодно и забавно в подобен филм. Още повече щеше да ни хареса, ако това беше сюжетът на „Умирай трудно 5”. Джон Маклейн обикаля из коридорите и лази по шахтите на Белия дом, тъгувайки за доброто старо време, когато подобни неща се случваха само по Коледа… Но да не се отнасяме в мечти и размишления и да се върнем към „Olympus Has Fallen”.

Един от плюсовете на филма е актьорският екип, който не е величествен, но за сметка на това залага на количеството известни имена: Ерън Екхарт, Ашли Джъд, Морган Фрийман, Дилън Макдермът, Анджела Басет, Рада Митчъл, Мелиса Лио, Коул Хаузър, Робърт Форстър, Рик Юн като основния злодей (тежка задача за него, но пък фенките му ще са доволни) и разбира се, Джерард Бътлър в главната роля.

И като сме тръгнали да се отплесваме, какво се случи с този човек? Едно време толкова ни радваше, а сега, честно казано, не можем да се сетим защо. Е, някой опит за експлозивен екшън, дори и да не се получи, пак е по-добре от романтични комедии с Дженифър Анистън.

Премиерата на „Olympus Has Fallen” е 22 март.

Вижте и „апокалиптичния” първи постер.

Olympus Has Fallen - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. И аз докато гледах трейлъра се замислих, че това си е бил сценарии за Умирай трудно…
    Жалко!

  2. То не е късно и Джон Маклейн да го гледаме как лази по шахтите и обикаля коридорите в Белия дом! 😉

  3. Дано да изпълзи, а да не вземе да умре, защото трейлърите са супер зле и една тотална брадва, като нищо ще го закОпа. Иначе последният „Умирай трудно“ трябва да се върне към подобна, изолирана история – не точно като горната брадва, но все пак в същия дух. 🙂

  4. След като C-130-ката връхлетя така небрежно, нямам никакви ядове със сюжета. Тая сцена ми стига. Просто ще се накефя на скъпата пукотевица и мъките на Бътлър, без претенции за велик екзистенциален сеч.

    2012-та, освен че беше провалена филмова година, нямаше и много подобни екшъни за лек.