След като по всеобщото мнение „По пътя” на Валтер Салес се оказа разочарование, обръщаме поглед към следващия проект по роман на големия американски писател и поет Джак Керуак и стискаме палци този път нещата да се получат.

Става въпрос за едноименната екранизация на романа „Big Sur”, който разказва за момент от живота на Керуак, в който неспособен да се справя с общественото внимание, последвало успеха на „По пътя” и неуспешната му борба с алкохолизма, той се оттегля в малката вила на своя издател Лорънс Ферлингети, където търси уединение. Скоро обаче той е налегнат от самота и отново заминава за Сан Франциско, където продължава да пие и да задълбочава връзката си с Били, любовницата на приятеля му Нийл Касиди.

Премиерата на филма предстои на фестивала в Сънданс, който започва на 17 януари, и в тази връзка имаме възможност да видим официалния първи трейлър на филма.

http://www.youtube.com/watch?v=3w71t2lFXDU

Е, ако не друго, поне филмът ще е красив. Всъщност трейлърът ни хареса и единственото, което не ни допадна съвсем, беше избухването на Керуак по адрес на пияния Бог – стори ни се, че малко преиграва. Но от друга страна, това си е сцена извън контекста и на всичкото отгоре вкарана сред визуални красоти, така че може затова да ни е малко неестествена.

Последно, принципно не харесваме Кейт Босуърт, но тук ни се стори особено хубава. Ако може само и в самия филм да е толкова мълчалива, цена няма да има.

Режисьор на „Big Sur” е Майкъл Полиш („Twin Falls Idaho”, „The Astronaut Farmer”), а в главните роли са Жан-Марк Бар като Керуак, Джош Лукас като Нийл Касиди и Кейт Босуърт като Били. В останалите роли ще видим Хенри Томас, Балтазар Гети, Рада Мичъл, Антъни Едуардс и др.

Още веднъж, премиерата на филма е на фестивала в Сънданс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Осветлението е ужасно!
    Напомня ми на „Ейб ЛИнкълн:Убиец на вампири“ Изглежда като възстановка на Discovery.