казабланкаl

Всеки ще се съгласи, че има филми, на които никога не би трябвало и да се помисля да се прави римейк. „Казабланка” е един от тях, обаче… компанията Warner Bros. флиртува с идеята да направи продължение. Сюжетът щял да се развие от синопсис, написан преди около 30 години от един от съавторите на легендарния филм, чиято работа бе отличена с „Оскар” в края на Втората световна война – Хауърд Кох.

Възможното заглавие на продължението на историята е „Return to Casablanca” и ето как се развива сюжета, според детайли от интервю на Кох пред The New York Post:

„След като потегля към Америка, Илза открива, че е бременна. Ражда се момче, истинският му баща е Рик. Ласло дължи много на бившия любим на Илза, ала не само заради това осиновява детето и го дарява с обич. Ричард израства и се превръща в красив, добър, суров и нежен млад мъж. Узнавайки истината за родителите си, Ричард е обзет от непреодолимо желание да открие родния си баща, на когото много прилича. Пък и всички говорят за Рик, превърнал се в истински герой там далече, в Казабланка…”

Историята е написана през 80-те години, но действието й естествено би трябвало да се развива в началото на 60-те, след смъртта на Илза и Ласло, когато младият Ричард предприема пътешествие към Казабланка. Там той открива истината за съдбата на Рик – барът е взривен, нищо не е останало от миналото…

70-ата годишнина от появата на филма е достатъчно основателна причина да се заговори отново за него. Кас Уорнър, внучка и пра-племенничка на основателите на студиото, е в основата на идеята за работа по сюжетното „завръщане”. Компанията все още обмисля подобна възможност, нищо и съвсем никак не е сигурно (същата дама е имала желание и идея за финансиране на документален филм за Денис Хопър – и никой в Warner Bros. не се отзовал, въпреки родствените й „връзки”!). Пък и замислете се – кой режисьор би имал куража да посегне към „Казабланка”, дори да е (само) продължение на класиката?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments