Колкото и странно да изглежда Том Ханкс, май сме му свикнали. Както и да рече да се „превъплъщава” обаче, нещо от него се „провижда” под образа. И на една от снимките, с които илюстрираме новината, че в момента се снима филма „Saving Mr. Banks”, виждаме Ханкс с мустаци като на Уолт Дисни. Актьорът сигурно ще положи усилия да направи достоверен образ, но сме склонни леко да изчакаме с прогнозите, защото… абе, имаме едно на ум.

Tом Ханкс като Уолт Дисни

Tом Ханкс като Уолт Дисни

Ема Томпсън

Историята във филма, режисиран от Джон Лий Ханкок, се върти окло 20-годишното „преследване” на авторските права върху „Мери Попинз”. Преследвачът е самият Уолт Дисни, преследваната е авторката Памела Линдън Травърс и между двамата се заформят доста странни взаимоотношения. Ще напомним само част от известните факти – след като е изразила несъгласието си с част от решенията на филма, авторката на книгата не е поканена на премиерата му, трябва да иска разрешение от Дисни, за да присъства, и когато след прожекцията отново му казва лично, че анимацията трябва да изчезне от филма, чичо Уолт просто… я подминава и подхвърля репликата „Корабът отплува, Памела”.

В сюжета най-вероятно ще са включени подробности от живота на Травърс, как миналото и особеното уважение към бащината фигура в семейството са се отразили на прочутата й творба, както и защо е толкова непреклонен Дисни в желанието си да я екранизира. В ролите, освен Том Ханкс, ще видим Ема Томпсън (и сме сигурни, че може да докара и австралийски акцент, ако е нужно!), Колин Фарел, Рут Уилсън, Рейчъл Грифитс, Брадли Уитфорд, Пол Джамати, Джейсън Шуорцман. Филмът се очаква да излезе на екран на 20 декември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *