Последния път, когато видяхме видео от снимачната площадка на „Умирай трудно 5” или „A Good Day to Die Hard”, както е официалното му заглавие, споменахме, че въпреки че следим проекта, всеки път се изненадваме, когато отнякъде изскочи някоя новина, свързана с него, и този път реакцията ни беше абсолютно същата. Казахме си „боже, вярно, че имаше и такова нещо”.

Както и да е. Този път става дума за първата официална снимка от филма, на която виждаме Брус Уилис и Джей Кортни като баща и син Маклейн. Общо взето, снимката е вариация на тази от скрийнтеста на Кортни, която видяхме преди време и която бе публикувана по повод новината, че именно той ще изпълнява ролята на сина на Джон Маклейн, с тази разлика, че тук кадърът е от самия филм.

В случай, че не знаете, действието на „A Good Day to Die Hard” се развива в Русия, където Джон Маклейн убеждава местните ченгета да пуснат поне привидно разхайтения му син от затвора. Оказва се обаче, че арестът на Джуниър не е това, което изглежда и двамата са „помолени” да напуснат страната. Те обаче най-вероятно не го правят, защото все някой трябва да спасява световния мир, заплашен, разбира се, от терористи.

Умирай трудно 5 - Брус Уилис и Джей Кортни

Тук няма какво да коментираме много, все пак става въпрос само за снимка. Доста повече неща ще имаме да кажем, когато видим първия трейлър на филма, който според информацията ще дебютира в края на седмицата. Стискаме палци да не останем разочаровани.

Режисьор на филма е Джон Мур („В тила на врага”, „Поличбата”, „Полетът на феникса”, „Макс Пейн”), а в ролите, освен Брус Уилис и Джей Кортни, ще видим Аб Ви, Себастиан Кох, Кол Хаузър, Мери Елизабет Уинстед и др.

Премиерата е 14 февруари 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Последно като ги гледах на куп не можах да определя кой е по-лошия. В двойката оня голия генерал беше стабилен злодей, но пък труповете бяха твърде много, докато в четворката ОЛИгофрена и Азиатката нещо издишаха, но пък имаше много стабилен екшън. 😉

  2. И аз искам Мактиърнън, ама няма. 🙁

    Какъв е шансът този пети филм да се окаже стъпка на горе? С онази глупост „Бързи и яростни“ се получи, защо не и с него?