Тимъти Спол ще e Джоузеф Търнър

Все още неозаглавеният нов проект на Майк Лий е портрет на британския художник Джоузеф Търнър. Творецът, чието име носи една от най-значимите награди за изкуство във Великобритания, е известен като „художник на светлината”. Морските му пейзажи впечатляват с меки, нюансирани цветове, цветовите му решения предхождат така любимия на някои от Операционните членове френски импресионизъм. Майк Лий работи вече няколко години по този проект, а в интервю пред Daily Telegraph един от неговите предпочитани актьори Тимъти Спол сподели, че именно той ще поеме главната роля във филма за представителя на британския романтизъм.

Все още няма конкретна информация за подхода на Лий към разказа за живота на Търнър, но като се има предвид ангажимента на Спол, може да се предположи, че фокусът ще бъде върху по-късната част от живота на живописеца (роден в Лондон през 1775 година, починал през 1851 година). Любопитна подробност е, че неговият баща живее заедно с Търнър и работи като негов асистент в ателието му повече от три десетилетия, и когато умира през 1829 година, художникът е покосен от тежка депресия.

Убедени сме в абсолютния синхрон между Майк Лий и Тимъти Спол, по спомен за предишните им съвместни филми – „Life Is Sweet”, „Тайни и лъжи”, „Topsy-Turvy”, „Всичко или нищо”. Режисьорът се опитва да събере бюджет, по-голям от предполагаемия за подобен тип филми, най-малкото за да има свободата да снима където е необходимо, като Италия например. Уточняването на детайлите (и заглавието) все още предстои, периодът на реализация може би ще започне догодина, за да е готов филма през 2014-та.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Звучи много интерсно,Търнър е един от най-големите „изруди“ ,живели някога!