She wasn’t some… monster. She’s just a girl

Когато преди два дни видяхме първия официалния постер на подготвяната от Кимбърли Пиърс („Момчетата не плачат”) нова екранизация на бестселъра на Стивън Кинг „Кери” (или римейк на класиката на Брайън Де Палма, както ние обичаме да натъртваме, защото това всъщност е истината – всякакви приказки за нови екранизации са „мижи, да те лажем”) ни бе обещано, че трейлърът ще последва след броени дни, но не очаквахме това да стане чак толкова скоро.

Всъщност, малко е нетипично да виждаме толкова бързо кадри, представени на мероприятия като New York Comic Con – защото запознати споделят, че тийзърът, който може да видите по-долу, е това, което са видели и там – но пък няма да седнем да се оплакваме, я.

Вижте за какво става въпрос.

Сам по себе си, като за тийзър, смятаме, че трейлърът изглежда добре. Даже доста добре, при все тромавия CGI към края. Има атмосфера, а гласовете зад кадър, музиката, финалната сцена с Клои Морец и кървавите надписи ни допадат доста.

Но! Като видео, което трябва да ни убеди, че този римейк не е напълно излишен, поне ние смятаме, че не работи – просто типът на рекламата е такъв. Така че ще трябва да почакаме още малко, преди да си позволим да се подлъжем, че този път може пък да станем свидетели на едно от редките изключения, когато римейкът в действителност става за нещо.

Режисьор на „Кери” е Кимбърли Пиърс, а в ролите са Клои Морец, Джулиан Мур, Габриела Уайлд, Алекс Ръсел, Порша Дабълдей, Джуди Гриър и др.

Премиерата е 15 март 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Единственото, което (чисто концептуално) би спасило този римейк от баналност, е придържането към репортажно-документалната структура на романа. Дано поне отчасти това е застъпено в сценария. Пък и Клои Морец има срещу себе си превъзходната Сиси Спейсик, което е повече от сериозно изпитание… Нещата са доста „на ръба“, но може и да стане, де.

    PS Аз лично ще гледам филма заради Габриела Уайлд; дори и да е най-смотаният на света. Дринов, ти също, предполагам?

  2. Аз пък ще гледам филма заради Клои Морец в Let Me In ми хареса мноо