Лука Гуаданино

В архивите на Тарантино може да се намери информация за любимите му филми за 2010 година, и творбата на Лука ГуаданиноI Am Love” с участието на Тилда Суинтън заема четвъртото място. Надали е случаен фактът, че именно този режисьор ще се заеме с екранизацията на предисторията на „Поверително от Ел Ей” по романа на Джеймс Елрой „Голямото никъде”.

Известни са нашите дълбоки почитания и съвсем основателни пристрастия към филма на Къртис Хенсън от 1997 година, изпитваме известни резерви към „Черната далия” на Брайън Де Палма от 2006-та и сме споменавали факта, че Джо Карнахан много иска да заработи с вече готовия сценарий на брат му по „White Jazz” – финалната книга от тетралогията на Елрой, посветена на Лос Анджелис. И в името на изчерпателната информираност ще споделим, че историята следва помощник-шерифа Дани Ъпшоу, който е по петите на сериен убиец/сексуален маниак и се забърква с разни типове, както и с познатия ни от „Поверително от Ел Ей” шеф на полицията Дъдли Смит. На сцената излиза и „Червената заплаха”, тъй като основните действащи лица по задвиженото дело са обвинени в пристрастия към комунизма.

Все още няма избран сценарист, нито намек за срокове, пък и плановете на Лука Гуаданино са конструирани от работа по проекти, не от очаквания, но след като Дейвид Хейман (отговорен за екранизациите на „Хари Потър”-манията) е продуцент, може да се очаква раздвижване по „The Big Nowhere”. Надеждите ни умират последни, особено когато става дума за преследвания, корупция, убийства, средата на миналия век и всички съблазнителни елементи, които си изберете от черно-бялата палитра на истинския филм-noir.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *