Майкъл Дъглас ще е Роналд Рейгън

В подготвяната политическа драма за Студената война със заглавие „Reykjavik”, чиито възможен режисьор е бил Ридли Скот, но в момента се водят преговори с Майк Нюъл, един всеизвестен актьор с либерални възгледи Майкъл Дъглас ще влезе в ролята на достатъчно прочут президент-консерватор – Роналд Рейгън. Както подсказва заглавието, сюжетът ще се завърти около онези няколко много важни дни през 1986 година, когато съветският лидер Михаил Горбачов се среща в исландската столица Рейкявик с американския президент, за да обсъдят мира между двете атомни свръх-сили.

Стартирайки „перестройката” в Съветския Съюз, именно Горбачов задвижва кардиналните промени в световното статукво, установило се след Втората световна война, и се стига до рухването на Берлинската стена и прекратяването на Студената война между политическите лагери в света. Според нашето скромно мнение е особено важно кой актьор ще бъде избран за тази главна роля. Защото на всички ни е ясно, че талантът на Майкъл Дъглас е доказан отдавна и той без усилия ще успее да пресъздаде своя „колега” Рейгън. Имаме неизчерпаема вяра в мистър Дъглас още повече заради факта, че въпреки опасностите, които го грозяха около диагнозата рак на гърлото, той в момента е пълен с енергия за работа по предстоящи проекти.

Сценария на „Reykjavik” е дело на британският писател Кевин Худ („Becoming Jane”), филмът ще бъде продуциран от партньора на Ридли Скот Дейвид У. Зукър, Марк Сенет и Стюарт Макинън. Финансирането на проекто-бюджета от 10 милиона долара ще бъде осигурено от Participant Media – особено активни що се отнася за проекти със специфична социална тематика, като филма на Ал Гор „Неудобната истина” и „Заразяване” на Стивън Содърбърг. Намери ли се бързо кой да влезе в ролята на Горбачов и ако снимките започнат своевременно – като нищо филмът може да се окаже сред любимците на Академията в „сезона на наградите” за 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. Няма ли да е интересно да викнат за ролята на Горбачов самия Михаил Горбачов?
  Та кой по добре би изиграл тази роля?
  Е, естествено ще трябва с малко грим да го подмладят, но би се получило чудесно 😉

 2. Так что ты придумал – ну да, конечно, это вовсе неплохое предложение…
  Причем та дешевле он стоит сравнивая его с Майкелем Догласом…
  Только я так полагаю, совсем не в серез 😀 😛

 3. Дешевле, дешевле… колко да е дешевле? 😉 😉
  Не мисля, че е удачно човек сам да си играе ролята. Случвало се е, но няма да е толкова драматично. Става за поддържащи роли но иначе за мен е неприемливо. А пък и Горби едва ли би взел малък хонорар… 😉 😉

  heinrich, че тя тая среща сигурно е записана – могат да я излъскат, да я пообработят и даже да я направят 3D – защо да я снимат наново, а? 😉 😉 😉

 4. Ну что могу сказать Svetly… я совсем позабыл уже руского … более 23 лет прошло с того времени, когда я воззвал себя Мад Максович :):):)

 5. @Тихомир
  А защо си мислиш, че някоя друга звезда ще вземе малък хонорар?
  Има я записана не може да я няма и може да се обработи всякак, но друго си е ново заснемане 😉 Както и да е 🙂

 6. Добре се справяш, Макси, въпреки годините 😀
  хахахахахахахах – кой го казва 😉 😛

 7. @heinrich
  За хонорарите се бъзиках по адрес на Светли. Нямам представа Горби в момента на каква вълна е, но определено съм чувал, че хора от неговия ранг взимат сериозни пари са изнасяне, например, на някоя лекция. И както вече казах, за такъв тип роли мисля, че не е удачно да се използват истинските личности.

 8. Аз си мисля, че един Уилям Хърт би бил чудесен избор за ролята на Горби …. иначе не смятам, че хонорара на Горбачов би спрял Холивуд … но все пак това е несериозно 🙂

 9. Това, разбира се, е СЪВСЕМ не на сериозно, пък и аз ТОТАЛНО подкрепям мнението на Тито, че подобна идея, дори и да прелети през главите на продуцентите, трябва да я изгонят мо-мен-та-ли-чес-ки!
  Да, и аз гласувам за Хърт, би се справил! 🙂