Колкото и издънки да е правил Рон Хауърд, проектите му са във фокуса на вниманието ни. Не само защото уважаваме труда му, а и защото очакваме с нетърпение предизвикателен филм за Формула 1 – какъвто се очертава да бъде „Rush”. Следейки новините около филма бяхме попаднали на кадри от снимачния процес и само можем да си представяме как ще бъдат заснети скоростните отсечки. Една еретична мисъл пробяга преди малко – май няма да придиряме кой знае колко за актьорска игра, ако надпреварата между болидите се окаже толкова качествена, колкото очакваме. Не, че Даниел Брюл и Крис Хемсуърт ще се изложат – те ще дадат всичко от себе си, защото именно така работи този режисьор, но… няма смисъл от предварителни анализи, ето ги първите официални снимки от продукцията.

„Rush” е впечатляваща възстановка на безмилостното съперничество между Джеймс Хънт и Ники Лауда през 70-те години на 20 век. Главните роли в епичната екшън-драма са поверени на Крис Хемсуърт („Тор”, „Отмъстителите”) като Джеймс Хънт и Даниел Брюл („Гадните копилета”, „Сбогом, Ленин!”) като Ники Лауда. Надпреварата по между им за трофеи на Формула 1 е легендарна и в нея се оглеждат изключителните им характери, както и личностните им различия. Това е истинската история на двама велики съперници – чаровният английски красавец и плейбой Хънт и дисциплинираният, методичен австриец и брилянтен професионалист Лауда. „Rush” проследява двамата състезатели на пистата и в личния им живот, разкривайки тяхната страст – да стигнеш връхната точка на физическите и психическите си възможности, защото няма пряк път към победата и знаеш, че винаги може да сгрешиш. Ако това се случи, може да платиш с живота си…

Както вече знаете, режисьор на филма е Рон Хауърд, сценарият е дело на двукратно номинирания за „Оскар” Питър Морган („Кралицата”,„Фрост/Никсън”), а в ролите ще видим Крис Хемсуърт, Даниел Брюл, Оливия Уайлд, Александра Мария Лара, Натали Дормър, Крисчън МакКей и др. Снимките са били на английска територия, в Германия и Австрия.

Обещаната премиерна дата на филма е 20 септември 2013 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *