Кой е Джон Голт?

Играта приключи, трите тома на българското издание „Атлас изправи рамене” на Айн Ранд спечели:

Даниела Симеонова

Представител на издателство „Изток-Запад” ще се свърже с нея с подробности как да получи наградата. Честито!

_______________________

В традициите на философската научна фантастика и аналитичните антиутопии има десетки велики творби, заслужили своето безсмъртие. Едва ли обаче друго произведение заслужава по-голяма почит и признание от несравнимия по обем, символизъм, идеен и сюжетен размах magnum opus, озаглавен „Атлас изправи рамене” на провокативния писател и мислител Айн Ранд – жената, която дръзна да обяви егоизма за добродетел, философията за ненужна, а капитализмът: за безспорен идеал.

Ранд, автор и на небезизвестните „Ние, живите” и „Изворът”, плавно, многопластово и постепенно развива и разкрива в „Атлас изправи рамене” бавното рухване на цивилизацията, а на фона на епичните персонажни и идеологически колизии изплуват концепциите на обективизма, разума и индивидуализма. „Атлас изправи рамене” е всичко друго, но не и еднопланова история, която оставя читателя равнодушен, а сега съвместното издание на ИК „Изток-Запад” & ИК „МаК” може да се озове в ръцете ви – при това в колекционерски комплект, който включва трите тома на българското издание в общ бокс-сет. Единственото, което е необходимо, за да участвате в играта, е да отговорите правилно на въпроса:

През коя година е издаден за пръв път романът „Атлас изправи рамене”?
а) 1909 г.
б) 1957 г.
в) 1984 г.

„Атлас изправи рамене” на Айн Ранд

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Дебиле, браво, че умееш да бачкаш с Гугъл, но все пак: коя част от изречението „Верен отговор и координати (име, телефон, град) за обратна връзка можете да изпращате на адрес [email protected] до 8 август (включително)!“ не успя да стоплиш?

  2. Направо е невероятно! Дано книгите намерят този, който най-силно ги желае!