Атлас изправи рамене – част 1” – създаден, разбира се, по първа част от едноименния magnum opus на Айн Ранд – още на ниво трейлър сериозно намирисваше на евтинийка и изглежда, че финалният резултат също не е бил по-различен, защото хем се провали с гръм и трясък в боксофиса, хем беше безпощадно погазен от критиката.

И въпреки че имаше един момент, в които изглеждаше, че продуцентите са си взели поука, нищо от това не е влезнало в дебелите им глави, защото те продължават напред с втора част от планираната трилогия, озаглавена (разбира се) „Атлас изправи рамене – част 2”. Доказателството за сериозността на намеренията им е наскоро появилият се тийзър трейлър, както и запазената за 12 октомври премиерна дата.

Няма кадри от самия филм, по които да отсъдим дали този път има шанс за нещо по-стойностно, затова – с което едва ли ще изненадаме някого – на този етап ще допуснем, че шанс просто няма. Единственият плюс, който виждаме тук, е тоталният „рикаст” на големите роли. Този път Дагни Тагарт и Хенри Риърдън ще се изпълняват от Саманта Матис и Джейсън Бегей, а като Джон Голт ще видим Д. Б. Суийни.

Ето и официалния синопсис на втория роман:

Втората част на този великолепен философски трилър е фокусирана върху Дагни Тагарт и нейната мъчителна дилема как да остане вярна на себе си: дали като продължи битката да запази своя бизнес – или като го изостави.

След нови правителствени намеси и регулации икономиката колабира. Правителството обвинява алчните бизнесмени и джунглата на свободния пазар; налага допълнителен контрол, но кризата се задълбочава… Най-успешните индустриалци, инженери, лекари, композитори, на чиито постижения като върху плещите на древни титани се крепи света, изчезват без следа. Мистериозният Джон Голт спира двигателя на света. Преследвайки го, Дагни Тагарт открива Атлантида.

Ревю на първите две части на романа на Айн Райн може да прочетете при нашите приятели от Книголандия.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Едно на ръка, че се базира на едно от най-безумните произведения на съвременната литература (бе, че някои идеи в книгата бяха толкова лоши, но тлъстия тритомник си е чиста пробва графомания), но първият филм беше толкова лош, че не помня дори дали го изгледах в крайна сметка или не.