Преди месец и нещо видяхме първия тийзър на „Животът на Пи”, ако няколко секунди въобще могат да се нарекат тийзър, а зрителите (по света и у нас) на определени „Fox” заглавия са виждали и кратки клипчета от самия филм. Но беше крайно време за истински трейлър и за нас е удоволствие да го представим.

Вероятно филмът няма да е чааак толкова поетичен и е възможно цветовете да ни дойдат в повече, ако изглеждат така и на големия екран, особено в 3D, но често казано, имаме доверие на Анг Лий, че няма да ни сервира просто красива импресия и в крайна сметка ще гледаме интересен филм с увлекателна (и вдъхновена от действителни събития) история.

Ето го и първоначалния синопсис, за който не сме 100% сигурни, че отговаря на филма, но все пак дава представа за сюжета:

Пи (или Пай на английски) Пател е син на собственик на зоопарк с енциклопедични познания за животните. Когато Пи е на 16, семейството му емигрира от Индия за Канада на борда на японски товарен кораб, който освен тях е приютил и животните от зоопарка. Корабът обаче потъва и Пи се озовава насред Тихия океан на малка спасителна лодка в компанията на грациозния бенгалски тигър Ричард Паркър.

Режисьор на „Животът на Пи” („Life of Pi”) е Анг Лий (“Тигър и дракон”, „Планината Броукбек”), а в ролите са Сураж Шарма, Тоби Магуайър, Жерар Депардийо, Ирфан, Табу и др.

Премиерата е 21 декември 2012.

Животът на Пи - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Аз пък вярвам във възможностите на тайванеца. Единственият филм на Ан Ли, който така и не догледах бе „Планината Броубек“, някой ден трябва да му дам втори шанс. Няма да говоря за „Тигър и дракон“ или „Lust, Caution“, но останах много приятно изненадан от неговия „Да направиш Уудсток“, където пак отиде в Америка и им показа на онези, как са създали един от най-паметните фестивали, при това пресъздавайки атмосферата 1х1, без да използва архивни кадри (специално съм го проверил за това :)). Както и да е, ще чакам филма с интерес.

  2. Има един два момента, които ме притесняват, но съм сигурен, че като цяло филмът ще е добър и че разни технически проблеми ще бъдат отстранени.

    „Уудсток“ си го купих на Blu-ray, но както обикновено, още не съм го гледал. 🙂

  3. Щот си шматка 😛 Аз затова не се женя 😛
    Аз пък си взех на блу рей специалното издание за 40 годишнината от фестивала, срещу 17 лв. получих цели два диска, направо шестица от тотото. 🙂