Skyjack

Мине се, не мине време и името Д. Б. Купър изскача от някой филм или сериал, обикновено като шега или просто препратка, а понякога – в „Бягство от затвора” например, самият герой участва и една от най-популярните загадки от близкото минало на Америка е „разрешена” по някакъв абсурдно лесен, но удобен за главния (обикновено закъсал за пари) герой начин. Всичко това не е голяма изненада – Д. Б. Купър се превръща в истински културен феномен, след като през 1971 отвлича самолет, получава откуп от 200 хиляди долара, скача с парашут и завинаги изчезва от полезрението на ФБР, чието разследване продължава и до ден днешен.

Според Deadline Д. Б. Купър отново ще се мерне на нашите екрани – „CBS Films” готвят екранизация на романа на Джефри Грей „Skyjack: The Hunt For D.B. Cooper” и режисьор ще е Уил Глук. Филмът, който на този етап е най-общ проект, описван като „екшън комедия”, звучи доста подходящ за Глук, който си спечели приличен брой фенове с „Ленса, А” и „По приятелски”. Имайки предвид обаче колко потенциални проекта е подготвил Глук и факта, че е в средата на 2-годишен договор със „Sony”, съдбата на този „неозаглавен Д. Б. Купър проект” е доста несигурна. Ще ви държим в течение.

Имам бомба и искам да седнете до мен.

Това е написано на бележката, която стюардеса получава от учтив пасажер. И така започва една от най-забележителните неразрешени загадки в историята на Америка. Със „Skyjack” журналистът Джефри Грей започва разследване, което ще го върне десетилетия назад и ще го срещне с невероятни образи – ФБР агент, преследвал извършителя, уважаван репортер, чиято кариера е съсипана от фалшива следа, транс-сексуален пилот и други потенциални извършители, всеки от които допълва митични образ на Д. Б. Купър.

С изумителна нова информация и ексклузивен достъп до архивите на ФБР, „Skyjack” отваря едно от най-известните „студени досиета” на 20 век.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *