Чарлийз Терън в Прометей

Докато чакаме новия филм на Джон МадънThe Best Exotic Marigold Hotel” да достигне до нас по един или друг начин, споделяме тук новини около още по-новия му проект, който е във фаза пред-подготовка – „Murdery Mystery”. Разбира се, рекламното изречение ще бъде „от режисьора на „Влюбения Шекспир”, защото всичките му последвали филми (дори и споменатият „Marigold Hotel”, който се сдоби с относителен финансов успех) бяха някак си творби „в сянката на” онази, удостоена със 7 „Оскар”-а.

Сред много важните факти за „Murdery Mystery” е участието на една от най-обсъжданите в момента актриси – Чарлийз Терън. Вече я видяхме в дълго чакания и много обсъждан „Прометей” и с главна роля в „Снежанка и ловецът” , но колко от зрителите си спомнят филма, за който южноафриканската красавица спечели „Оскар”? „Чудовище” си остава доказателство за нейните възможности, често сериозно подценявани и наистина се надяваме Джон Мадън да вземе нещата в свои ръце, за да изтръгне от русата фурия запомняща се комедийна роля в един забавен филм с тайнствени обрати и мистерии – това обещава сценарият на Джеймс Вандербилт (сюжетно и текстово отговорен за „Зодиак” и „Невероятният Спайдър-мен”).

Историята е за двойка американци на меден месец в Европа-та, които трябва бързо да се спасяват, след като стават свидетели на убийство – и дори ги обвиняват за извършители, и неусетно се омотават в мрежа от международни интриги. Сигурни сме, че на Терън каквото и да й се подаде – ще го пресъздаде много „профи”, с чаровен и атрактивен маниер. Бившият продуцент на проекта – А. Дж. Дикс го описва като „чисто забавление – вълнуващо, изпълнено със съспенс и романтика”. „Бивш” – защото вече не е в ръцете на Disney, а на Tower Hill Entertainment и Endgame Entertainment (самата Терън ще е копродуцент).

„Деконструкция” на прочутия пъзел „whodunit” (кой е извършителят), който е в основата на много писателски истории, включително и на Агата Кристи – това обещание е способно да привлече погледа дори на човек, който не е голям фен на детективските сюжети. Очакваме да видим резултати от Мадън и Терън – и ще следим за новини и подробности.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *