Не мога да си представя друго обяснение за поредното им сътрудничество, освен тайнствена любовна страст на Джо Райт по Кийра Найтли. Шегата си е шега, ала той продължава да я снима – и както ви бяхме съобщили преди няколко месеца, неговата режисьорска интерпретация на „Ана Каренина” вече сериозно се е запътила към екрана. Предлагаме ви постер и първи трейлър на филма.

http://www.youtube.com/watch?v=rPGLRO3fZnQ

плакат на „Ана Каренина”

Маркетинг кампанията на филма вече е в ход, коментираха се предположения за представянето му във Венеция, британската му премиера по кината е предвидена за 7 септемврия, а два месеца по-късно и Щатите ще се образоват с късчета история от края на 19 век и царска Русия.

Може би заради адаптацията на Том Стопард и заради визуално-предизвикателните детайли, които са наситили трейлъра, ще дам шанс на Джо Райт. Но предполагам, че резултатът отново ще е в минусовата скала за оценки по актьорско майсторство на Кийра Найтли. Това момиче в образа на най-прочутата героиня на Лев Толстой – звучи като чиста проба оксиморон!

Още като загледах трейлъра си помислих – откъде са тези заемки в монтажа, ракурси на кадрите, последователността им, краткостта им?! И да – сетих се, Райт не точно копира „Мулен Руж” на Баз Лурман, но усещането е за много близко подобие. Ненужно според мен.

Така де, очевидно филмът ще го бъде. Ролите са разпределени между Кийра Найтли, Джъд Лоу (Каренин), Арън Джонсън (Вронски), Кели Макдоналд, Оливия Уилямс, Рут Уилсън, Холидей Грейнджър. В очакване на руската зима (разхлаждаща мисъл в ежедневието!), отправям към Джо Райт искрено пожелание да бъда опровергана по негативните предположения, свързани с „Ана Каренина”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *