Хавиер Бардем

Братя Бардем са решили да докажат на публиката, че „любовта и доверието могат да ни предпазят от саморазрушение”. Това е обещанието на предстоящия проект „Scorpion In Love – Alacrán Enamorado”, в който Хавиер Бардем ще се включи във второстепенна роля на нео-нацист. Адаптацията е по едноименния роман на брат му Карлос, който собственоръчно подготвя сценария. Филмът ще бъде втори по ред за режисьора Сантяго Заноу, а в основата на сюжета е съвременна история в стил „Ромео и Жулиета” – един млад нео-нацист с прякор Скорпионът (Алекс Гонзалес) се влюбва в латиноамериканска имигрантка (Джудит Диакате). Ако режисьорът наистина е специалист по градски конфликти, „племенни” групировки и сблъсък на идентичности, може би ни очаква интересно развитие на проекта. Ето какво гласи неговият синопсис:

Младият Хулиан е изпълнен с гняв нео-нацист. Благородството в душата му е живо въпреки отровата на омразата. Той неочаквано открива този факт на боксовата арена, благодарение на алкохолизирания бивш боксьор Карломонте, който е бил на върха и е изгубил всичко. Хулиан ще се научи как да се се бори с правилата, постепенно ще прогони от себе си омразата и ще срещне любовта в сърцето на младата имигрантка Алиса. Поставен на изпитание от бившите си съмишленици, Хулиан ще трябва да вземе наистина важно решение…

Бардем е в ролята на Солис, идеологът на групата; собственикът на тренировъчната боксова зала ще бъде бившият боксьор Рудо Ховик, а в ролята на най-добрия приятел на Скорпиона ще бъде Мигел Анхел Сиквестре. За Карлос Бардем също има роля – освен авторството на историята и сценария, негова ще е и появата като треньора по бокс Карломонте. Очаква се Wild Bunch да разпространяват филма, след като бъде показан точно след година, на Кан 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *