Не сме големи привърженици на ранното спекулиране кой актьор има шансове за „Оскар” – особено ако не сме гледали конкретния филм, но разбираме хората, които го правят, и дори от време на време и ние се поддаваме.

Ето например смятаме, че любимият ни Бил Мъри като нищо може да получи една номинация за изпълнението си на американския президент Франклин Делано Рузвелт в „Hyde Park On Hudson”. Академията го харесва, а темата е изключително благодатен шанс да покаже изключителния си усет и талант да балансира между комичното и драматичното.

http://www.youtube.com/watch?v=UQaScjiWDyY

Изглежда доста симпатично. Струва ни се, че ако целият филм запази този тон и усещания, не само Бил Мъри ще има шанс за големи награди.

Ако не сте разбрали от трейлъра, действието се развива в един уикенд през 1939 година, когато британското кралско семейство гостува в дома на Рузвелт и се фокусира върху любовните взаимоотношенията на президента с братовчедка му Маргарет Стъкли.

Режисьор на филма е Роджър Мичъл („Нотинг Хил”, „Сутрешен блок”), сценарият е дело на Ричард Нелсън, а в ролите ще видим Бил Мъри като Рузвелт, Оливия Уилямс като Елинор Рузвелт, Лора Лини като Маргарет Стъкли и Самюъл Уест и Оливия Колман като крал Джордж и кралица Елизабет.

Премиерата е 7 декември.

Hyde Park On Hudson

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *