Сет Греъм-Смит  и Тим Бъртън

Нали вече сте наясно какво ни се случва, като чуем за „стоп-моушън” анимация?! Полудяваме от кеф! И в случая става дума за нов проект на Тим Бъртън, когото въпреки лееекинките разочарования, сервирани от него напоследък, обичаме много. Но така става и в живота: когато обичаш – прощаваш!

Авторът на „Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири” (напомняне: продуцент на филма е Бъртън) и на Тъмни сенки” („Dark Shadows” – готическата гротеска на Тим, която ще се появи на екран след по-малко от месец) Сет Греъм-Смит споделя в интервю за The Hollywood Reporter, че се е заел да напише следващият стоп-моушън анимационен проект за Бъртън. Вече е преполовил работата по сценария, филмът ще носи заглавието „Night of the Living”.

„Това е идея, която зрее у мен от години. Когато снимахме „Тъмни сенки” миналата година, аз си умирах от нетърпение и събрах кураж да разкажа на Тим какво съм замислил, защото винаги съм бил сигурен, че от това ще излезе добър филм. След като видях как е работил по „Франкенуийни” и „Булка труп” бях сигурен, че би било прекрасно да реализираме подобна идея. И ето – аз сега пиша в студията на „Warner” един стоп-моушън „чудовищен” филм за него.” Не са известни много подробности около историята, но най-вероятно ще става въпрос за „град, в който живеят миролюбиви чудовища, и те ще трябва да се научат как да се бият, когато ги напада човешката раса”.

Греъм-Смит, който написа „Гордост и предразсъдъци и зомбита” и веднага се изяви желание този „римейк” да бъде филмиран (но процесът е в застой), ще издаде наскоро новата си книга „Unholy Night” (любопитен сюжет за тримата мъдреци, които според писанията са присъствали на раждането на Иисус, но никъде не е казано, че са били добри…). Авторът ще добави и продуцентски отговорности в ангажиментите си и ще обедини усилия с Дейвид Катценбърг по тийнейджърския трилър „The Waiting” и освен това се очаква да работи отново с Тим Бъртън по продължение на „Бийтълджус” – ето това ако не е пълен работен график, здраве му кажи!

Ние сме готови отсега да зарежем всичко друго, и да скандираме „Бъртън – Греъм-Смит” поне докато започнат работа по проекта. Така де, ако това ще помогне да се ускори действието по него…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *