Трудно, ама много трудно може да се пропусне предстоящ проект, в който са замесени имената на Жак Одиар и Марион Котиар. Филмите на този режисьор фокусират вниманието на критици и специалисти, обират фестивални награди и дълго се помнят. Предишната му творба „Пророк” не прави изключение; „Rust & Bone” най-вероятно ще продължи традицията. И за да не сме голословни – ето и първият официален трейлър на филма.

Rust & Bone” е адаптация по разкази на канадеца Крейг Дейвидсън, главните роли са поверени на Котиар и Матиас Схонартс, когото очакваме да видим в номинирания за чуждоезичен Оскар белгийски филм „Bullhead”. Той е бездомник и, както става ясно от трейлъра, умее да се бие и да ползва мускулите си, тя е треньор на китове във воден увеселителен парк и губи краката си в ужасен инцидент. Филмът на Одиар проследява връзката им, разказът изглежда суров и безкомпромисен – както може да очакваме от режисьора, и стискаме палци да го видим на голям екран – както му се полага. Много от традиционните сътрудници на Одиар са част от екипа му, подобно на опрератора Стефан Фентен и – много важен акцент – композитора Александър Деспла.

Понеже изпитваме истинско уважение към Марион, най-чистосърдечно й пожелаваме нов тур за овации и награди. Премиерата на „Rust & Bone” във Франция е денят на първата прожекция на филма в програмата на най-авторитетния филмов фестивал в света – Кан. Отвъд океана сигурно ще почакат известно време и ще пуснат филма след като на екран се появи „The Dark Knight Rises”, иначе за американската публика може би ще е трудно да се досетят коя точно е Марион Котиар, а съвсем нищожен процент от щатската аудитория знаят кой е Жак Одиар.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *