Брет Ратнър ще режисира „Среднощно препускане 2”

За продължение на „Среднощно препускане” се говори от вече няколко години, но досега изглеждаше доста несигурна история – нямаше никакви подробности около кастинга или режисьора, очевидно по проекта не се работеше особено енергично, а и оригиналът е супер филмче, но не е като да има милиони фенове, които ще се стекат в салоните, дори и ако Робърт Де Ниро наистина се завърне в главната роля (знаете как му върви с комедиите напоследък). Сега обаче има сериозно раздвижване и нищо чудно скоро да обявят и началото на снимките, защото най-накрая се е намерил режисьор и това е Брет Ратнър.

Според Deadline Ратнър ще снима по сценарий, първоначално написан от Тимъти Даулинг („Role Models”, „Knight and Day”) и преработен от Дейвид Елиът и Пол Ловет („G.I Joe: Възходът на Кобра”, „Четирима братя”). Дааа, наистина доста мрачна картинка. Ратнър има години опит в жанра на „Среднощно препускане”, но за съжаление, все жалък опит – нито последният му „Tower Heist”, нито третият „Х-мен”, нито дори „Час пик” филмите не ни вдъхват надежди, че може да направи нещо поне близо до оригинала от 1988. За сценаристите въобще не ни се говори.

В статията на Deadline няма подробности, но се носят всякакви слухове за кастинга – от възможно завръщане на Чарлс Гродин в ролята на Джонатан „The Duke” Мардюкас, през идеята Де Ниро да издирва сина на Мардюкас и бивш затворник, та чак до пренаписване на сценария и избора на млад комик в незнайна засега роля. Първият вариант е кажи-речи невъзможен – Гродин е почти изцяло пенсиониран и доколкото знаем отказва роли, за които се налага да пътува извън Кънектикът. Между втория и третия вариант не виждаме особена разлика и всичко зависи от избора на „партньора” на Де Ниро, но с Ратнър начело нямаме големи надежди.

Това, което ни се губи в цялата история, е смисълът. Защо въобще е нужно да правят продължение? Да си направят някаква новичка история – има хиляди подобни – и да не цапат „Среднощно препускане”. Може да не е неповторима класика, завинаги променила хода на киното, но е отличен и изключително приятен филм и си остава любим на много хора.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Е кво толкова против Ратнър. Неговият Х-мен ставаше много повече за гледане от тези на Сингър и особено от последната смешка миналата година. Сега, това че е бутано глезено холивудско богаташче е отделен въпрос.

  2. Неговият „Х-Men“ със сигурност не е по-добър от двойката на Сингър (pun?), но от всички филми в поредицата този на Ратнър стоеше най-добре като екшън. Което е голям плюс, ‘щото при такъв комикс кьотеците са особено важни. You know, for kids.

  3. @Silver
    Ако някой път дойдеш и кажеш нещо положително, като „ей това ще е яко“ без да обясняваш, как друго нещо е смешка или не става, ще те черпя бира. Макар че, сигурен съм, сега ще кажеш, че бирата е скапано питие, от него боли глава или каквото там. 🙂 🙂 Ако случаят е такъв, ще те почерпя каквото пиеш! 🙂 🙂

    @UZUMAKI
    Fuck the kids! 🙂