Мартин Кемпбъл

Безкрайно уважаваният от нас Мартин Кемпбъл, който винаги е бил режисьор от типа „hit or miss”, ще получи шанс да ни се реваншира за последните си два филма „Острие на мрака” и „Зеленият фенер” и да направи нещо достойно за таланта му. Според Deadline той ще застане начело на бившия проект на Джеймс Камерън „The Dive”, разказващ истинската история на фридайвърите Франциско „Пипин” Ферарас и съпругата му Одри Местър, която загива трагично в опит да подобри световния рекорд по свободно гмуркане на 171 метра.

Звучи като интересен малък драматичен проект, само с едно-две технически предизвикателства, с който Кемпбъл да се завърне в киното след телевизионния „Last Resort” и почивката, която си взе от – предполагаме – изтощителния „Зеленият фенер”. Разбира се, всичко е на толкова ранен етап, че е напълно възможно той първо да се захване с трилъра „Umbra”, разказващ за бизнесмен, който получава мистериозна пратка по пощата, която го забърква в голяма правителствена конспирация (сценарист е Пол Хагис, „Сблъсъци”).

Сценарият на „The Dive” ще бъде написан от Дж. Майкъл Стразински („Подмяната”, „Нинджа убиец”), а Камерън, който между другото засне гмуркането, което Пипин направи в памет на жена си, ще бъде продуцент на проекта заедно с партньорите си в „Lightstorm Entertainment” Джон Ландау и Рей Санчини, както и Бари Джоузефсън.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *