Няколко пъти сме споменавали, че „stop-motion” анимацията я „кльопаме с триста” и почти винаги по-големите филмови проекти, като „ParaNorman”, „Frankenweenie” или „The Pirates! Band of Misfits” (който в случая е във фокуса на новината ни), са сред най-очакваните от нас филми за годината.

По принцип знаем какъв труд отива за направата на подобен филм, но въпреки това, пак оставаме с отворена уста, всеки път, когато ни се отвори възможност да погледнем зад кулисите на проект с мащаби като на „The Pirates! Band of Misfits”.

Изглежда зверски! Струва ни се, че един пълнометражен мейкинг за създаването на филма ще ни е по-интересен дори от самия филм.

The Pirates! Band of Misfits” е дело на гениите от „Aardman Animation” („Уолъс и Громит”, „Бягството на пилето”) и историята му е следната:

Пиратът-Капитан (Хю Грант) е невъздържан ентусиаст, който трудно може да се нарече „Ужасът на открито море”, но е твърдо решен да победи съперниците си Черния Белами (Джеръми Пивън) и Лиз Камата (Салма Хайек) и да грабне така жадуваната от него награда „Пират на годината”. Няма невъзможни неща, както се знае – „It’s only impossible if you stop to think about it!” Необикновеният екипаж прекосява екзотични морета и крайбрежия, клопки дебнат на Кървавия остров и в лондонската мъгла на викторианската епоха… На пътя им се изпречват свръх-проклета кралица (Имелда Стаунтън), както и злополучен млад учен на име Чарлс Дарвин (Дейвид Тенант), ала каквото и да става, в пиратските планове винаги присъства най-важното – приключението!

Режисьори на филма са Питър Лорд („Бягството на пилето”) и Джеф Нюит, по сценарий на Гидиън Дефо. В оригинал героите говорят с гласовете на Хю Грант, Салма Хайек, Брендън Глийсън, Дейвид Тенант, Имелда Стаунтън, Мартин Фрийман, Джеръми Пивън.

Премиерата е предвидена за 30 март 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *