Една от киновариациите, които мразя повече от тийнейджърски „мъжки” комедии (със залитане по цици и момчешки „бъзици” в стил „Американски пай”), са… момичешките истории за колежанки – с техните групички по интереси, които в Щатите са алфа-бета-сигма общности (или бъркам?) и безогледната жестокост на младостта. Когато подобен сюжет е гарниран с приличен диалог, какъвто може би ще се наблюдава в бъдещия филм „Damsels in Distress”, бих дала шанс – но само на трейлъра! Вижте го.

Това е четвърти филм на 60-годишния Уит Стилман. Интересно е, че всички теми в творчеството му се въртят около младежи, и че предишния път, когато се е говорило за него, е било през 1998 година с „The Last Days of Disco”, където Хлое Савини, Кейт Бекинсейл и Робърт Шон Ленард са толкова млади… С „Damsels in Distress” Стилман отново е решил да се подмладява – трио амбициозни девойки ще променят живота в щатски университет. Лидерката Вайълет (Грета Геруиг), принципната Роуз (Мегалин Ечикъуоки) и сексапилната Хедър (Кери Маклемър) посрещат „с отворени обятия” новачката Лили (Аналей Типтън) и я приобщават към групата за терапия със… степ. И понеже младостта не може да бъде подмината от романтичните увлечения, на сцената се появяват разни юнаци (в ролите – познатия ни от „Ориндж Каунти” Адам Броуди, Хюго Бекър, Райън Меткалф и Били Магнусън) и приятелството, както и момичешкия здрав разум, са сериозно застрашени.

Нямам обяснение за причината, но подобни обещания/сюжети не възбуждат, ама съвсем никак, зрителския ми интерес. Филмът щял да тръгне в ограничено разпространение в началото на април – ок, който го сметне за чаровен и забавен, ще го гледа, и се надявам да сподели впечатления. Защото аз със сигурност ще си спестя тази авантюра. Дори да продължават да сравняват находчивостта на разменените реплики с уди-алъновски хумор, което (според скромното ми мнение) си е чиста проба ерес! Ето още няколко доказателства на тезата ми.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *