Известни са предпочитанията на Кан към не-стандартното, не-конвенционалното и често не-гледаемо кино. Искрено се надяваме предстоящата поява на филипинеца Брилиянте Мендоза с „Captured” да не попадне в групата на последните. През 2009 година той спечели приза за най-добър режисьор на може би най-авторитетния кинофорум с филма си „Kinatay”, през 2012 се очакваше появата на червения килим на Кроазет на Изабел Юпер – с главна роля във филма, ала очевидно фестивалната Мечка е взела надмощие и премиерата на „Captured” ще се случи именно на Берлинале.

Филмът проследява реални събития от живота на французойката Терез Бургоа, работила в благотворителна организация на филипинския остров Палаван и отвлечена по погрешка заедно със свои колеги от екстремистката групировка „Абу Саяф”, която се бори за свободата на Минданао – регион на Филипините с предимно мюсюлманско население. На Изабел Юпер партнират Катрин Мюлвил, Марк Занета, Мария Изабел Лопез и Рустика Карпио.

Изабел Юпер - Captured

Изабел Юпер - Captured

Изабел Юпер - Captured

Изабел Юпер - Captured

В очакване на реакции от Берлин, може да добавим, че Изабел Юпер надали ще пропусне Кан, защото най-новият филм на корейския режисьор Хонг Санг-Су „In Another Country” ще бъде готов до месец май.

Все още не са известни подробности около сюжета – знае се, че персонажите са петима, а действието се развива в малко крайбрежно градче, на три часа от Сеул. Проектът е в етап пост-продукция и за първи път ще бъде показан готов материал на специалисти от European Film Market през февруари. Режисьорът е познат и очакван гост в Кан, а и участието на Юпер още по-стабилно гарантира вниманието на европейската публика към най-новия му филм.

Изабел Юпер - Another Country

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *