Шърли Маклейн

Споменавали сме подробности около новия-стар проект „The Secret Life Of Walter Mitty”, който от десетилетия не може да стартира, изреждали сме режисьори и възможни актьорски имена, свързани с главната роля, и най-чинно сме ви информирали преди има-няма половин година, че ентусиазмът на Бен Стилър му гарантира освен главната роля в бъдещия филм, но ще го качи и на режисьорския стол. Нещата започват да се случват – ред е на избора на актьори.

Едно от най-мъдрите решения на продуцентите на проекта и на Стилър е ангажирането на изключителната актриса и невероятна жена Шърли Маклейн. През април, когато започват снимките на филма, тя ще навърши 78 години! Маклейн е епоха в света на киното – първата си номинация за Оскар получава в далечната 1959 година, 6 години преди да се роди Бен Стилър. Надали е нужно да изброяваме филми, номинации и награди – Шърли е звезда в най-истинския смисъл на думата, излъчва класа и естественост, на които поколения актриси могат само да завиждат, защото никога няма да могат да ги постигнат.

За Маклейн е отредена ролята на майката в „The Secret Life Of Walter Mitty”. Историята проследява живота на скромен мъж, който работи в издателска компания и през целия си живат е бил подтискан и пренебрегван от почти всеки, когото среща. Пътят му за бягство са мечтите, негово скривалище е въображението му – там той живее така, както би искал. Но принуден да се върне обратно в реалността, той усеща още по-силно нейната жестокост. Всичко се променя кардинално, когато се появява онова специално и истинско момиче от неговите мечти – и нашият герой намира сили в себе си да се изправи срещу своите противници и страхове.

Много, ама много искаме и Бен Стилър да намери сили в себе си за нестандартен, интригуващ прочит на сюжета. Ако вярваме прекалено силно, че няма да се впусне в римейк на филма от 1947-ма, може би ще му внушим тази идея – как не трябва да се „плъзга по наклонената плоскост” и е просто задължително да бъде оригинален. Много обичаме „Reality Bites”, склонни сме да му простим последващи режисьорски залитания и предпочитаме да мислим с добро към предстоящия му проект.

Пък и му върви на екранни майки – единственото хубаво нещо в комедийните „нашите-вашите-малките” беше неговата родителска двойка, уникалните Барбра Стрейзанд и Дъстин Хофман. Сега е ангажирана Шърли Маклейн – добра приятелка на Стрейзанд, с която споделя рождения си ден (с 8 години разлика). Стилър ще може да разчита на талант и професионализъм от класа, а ние оставаме в очакване на следващите му смели кастинг-решения.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *