Silent House

По-паметливите от вас сигурно си спомнят уругвайския хорър „La casa muda”, с който за първи път ви запознахме през вече далечната 2010-та, и който се развиваше в реално време и в един-единствен кадър.

Е, дори и да не знаете испански, вероятно вече сте се досетили, че „Silent House”, чиито трейлър може да видите по-долу, е американският му римейк. В общи линия историята е същата: дъщеря и баща се натъкват на „свръхестествен ужас” в старата си, изолирана семейна къща.

Скромно и не особено оригинално, но на кой му е необходимо повече, особено ако филмът залага на нещо друго. Подобно на уругвайския си предшественик, действието на „Silent House” се развива в реално време и в един-единствен кадър (или поне така се твърди).

http://www.youtube.com/watch?v=4C8z9m97OAU

Явно продуцентите на филма са си казали, след като така и така правят римейк, защо пък да не пооткраднат и трейлъра и са го монтирали в стила на „Тексаско клане”. Но нека не им се сърдим, знаем колко им е „трудно” на хората.

Както и да е, ако не сте гледали „La casa muda” не виждаме как бихте могли да не искате да видите филма, ако не за друго, то от чисто любопитство касаещо структурата и техническото му изпълнение. Не всеки ден можем да видим подобен филм.

Режисьори на „Silent House” са Крис Кентис и Лора Лау, които нашумяха с минималистичния (акулски) хорър „Open Water”, а в главната роля е Елизабет Олсен, която наскоро впечатли всички с изпълнението си в „Martha Marcy May Marlene”.

Премиерата е 9 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. WTF е „един единствен кадър“? Иначе постресва трейлъра въпреки грозното крадене от клането.

  2. Какво според теб е един единствен кадър? Няма монтаж (освен вътрешнокадров, разбира се) – започва и свършва. 🙂