Винченцо Натали

Преди доста време из кибер-пространството се понесоха слухове, че Винченцо Натали може би ще режисира екранизацията на кибер-пънк класиката „Невромантик” на Уилям Гибсън. Освен ако не предпочете екранизацията на „High Rise” на Джей Джи Балард, или пък кино-версия на поредицата „Tunnels” на Родерик Гордън и Брайън Уилямс, или може би римейка на „Swamp Thing”. Ние лично стискахме палци за „Невромантик” – вече сме казвали, че Натали ни кефи и смятаме, че ще се справи добре с тежката задача – но и другите проекти си имаха плюсове.

Сега обаче се оказва, че всички предположения кой точно ще е следващият филм на режисьора (не е снимал от „Splice” насам) са били напразни и въпреки че ние се надяваме „Невромантик” все пак да го бъде – на това му се вика „hope against hope” – надпреварата е спечелил „Haunter”. Жанрът, разбира се, е ясен – свръхестествен хорър.

Според Bloody Disgusting снимките на филма започват този март по сценарий на Брайън Кинг, който вече е работил с Натали по „Cypher”. Сюжетът на „Haunter” е така наречената „обърната” призрачна история (макар и не по начина, по който го направи Алехандро Аменабар). Главната героиня е призрак на име Лиса, която е загинала „при зловещи обстоятелства” заедно с цялото си семейство през 1986 и оттогава обитава къщата, в която е умряла и която не може да напусне. Когато младо момиче на име Оливия се нанася в дома й, Лиса решава да я обладае (не в този смисъл!), опитвайки се да я спаси от същата съдба.

Не е кой знае какво, но Натали се е справял и с по-малко – завръзката на „Кубът на страха” е няколко души се събуждат в смъртоносна стая, от която се прехвърлят в следващата смъртоносна стая. Надяваме се и „Haunter” да се окаже приятен филм. Скоро се очакват кастинг новини, ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments