С рамка от разпръснатия „билинг блок”, върху антични павета и обкръжени с издайническа светлинна аура, двамата ни любимци се появяват на плакат за последен път! Преди да ги видим на екрана в „Шерлок Холмс: Игра на сенки” след броени седмици.

Заглавие > стени-сенки > буквализъм. Сега, че трябва да видим по някакъв начин злодея – то е ясно! И понеже сериозно-сбръчилия се Уотсън си е насочил пушкалото в неизвестна посока (с благороден устрем да защити любимия си другар), а пък Робърт Дауни-син се е изтъпанил артистично с една от най-изкуствените ехидни полуусмивки, които сме виждали напоследък (олеле, наистина!), то не остана друго място за Мориарти, освен стената. Хайде вече да се появява детективският дует, че мъглата взе да става много гъста… Като пред разсъмване!

(постер чрез Yahoo! Movies)

Ако сте забравили – ето официалния синопсис на Холмс-продължението:

Когато престолонаследникът на Австрия е намерен мъртъв, доказателствата, събрани от инспектор Лестрейд, водят към идеята за самоубийство. Според Шерлок Холмс обаче принцът е станал жертва на убийство – деяние, което е само малка част от гигантски, необикновен и злокобен пъзел, замислен от професор Мориарти. Както винаги, за Холмс работата върви в крак с удоволствието – той завлича брат си на клуб, за да има съюзник в организирането на ергенската вечер на Уотсън. Там Шерлок се среща със Сим – циганка-гадателка, която вижда много повече от онова, което казва и чиято неволна намеса в смъртта на принца я превръща в следващата мишена за убиеца. Холмс едва успява да й спаси живота и в замяна тя се съгласява да му помогне. Разследването става все по-сложно и непредсказуемо и води Шерлок, Уотсън и Сим на пътешествие от Англия през Франция, Германия, та чак до Швейцария. Умелият хитрец Мориарти е винаги с една крачка пред тях и плете мрежата си от смърти и разрушения, които са част от много по-голям план. Ако той успее да реализира намеренията си – това ще промени пътя на човешката история.

Режисьор на „Шерлок Холмс: Игра на сенки” („Sherlock Holmes: A Game of Shadows”) отново е Гай Ричи, а в ролите са Робърт Дауни-син, Джуд Лоу, Нуми Рапас, Джаред Харис, Стивън Фрай, Еди Марсан, Кели Райли, Рейчъл Макадамс.

Премиерата в България е на 23 декември 2011.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Първия филм ми хареса много. Доста е хубав. Все пак това е Гай Ричи…
    Сигурен съм че и този ще е много хубав филм…..

  2. Лично за мен това е най-добрия плакат от всички досега. Но това не означава много, защото предните бяха зле. 🙂

    Писмата са яки. Някой знае ли дали е вярно, че можеш да се обадиш на Бейкър Стрийт 221Б и ще ти дигне секретарка, която ще каже, че Холмс е извън офиса в момента? 🙂